Haberler

Van'da HDP 7, AK Parti 1 Milletvekili Kazandı

Güncelleme:

Van'da resmi olmayan sonuçlara göre HDP 7, Ak Parti ise 1 milletvekili kazandı.

Van'da resmi olmayan sonuçlara göre HDP 7, Ak Parti ise 1 milletvekili kazandı.

Van'da seçim sonuçlarına göre HDP 7, Ak Parti 1 milletvekilliği kazandı. HDP'den milletvekilliği kazan isimler şöyle:

Figen Yüksekdağ: HDP Eş Genel Başkanı ve Van birinci sıra milletvekili. 1971 yılında Adana Yumurtalık doğumlu. Haziran 2014'te HDP 2. Olağan Kongresi sonunda partinin eşbaşkanı olarak seçildi.

Lezgin Botan: 1972 yılında Van'ın Başkale İlçesi'nde doğdu. 1996 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi (YYÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Evli ve 2 çocuk babası olan Botan Eğitimci.

Yurdusev Özsökmenler: Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Antropoloji ve Etnoloji Bölümü mezunu ve gazeteci.

Adem Özcaner: 1978 Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde doğdu. Eğitimci. İslami Kürdistani, Azadi Hareketinin Genel Sekreteri olan Özcaner, İslami camianın çok yakından tanıdığı Araştırmacı Yazar Çankırılı Sabiha Ünlü ile evlidir. Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü mezunu.

Tuğba Hezer: Van'ın Erciş ilçesi'nde 1989 yılında dünyaya gelen Hezer, lise öğrenimini tam eğitim bursuyla özel bir kolejde okudu. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği bölümü ve Anadolu Üniversitesi Adalet bölümlerinden mezun oldu. Milletvekili adaylık sürecine kadar öğretmenlik yapana Hezer nişanlı.

Selami Özyaşar: 2001 yılından Van Yüzüncü Yıl üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümünden mezun oldu. Adana ve Van'da öğretmenlik yapan Özyaşar, Eğitim-Sen Van Şubesi'nde önceki dönemlerde başkanlık yaptı.

Remzi Özgökçe: 1965 Van'da dünyaya geldi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğrenimini tamamlayarak pratisyen doktor olarak görev yapan Özgökçe, evli dört çocuk babası.

Ak Parti adayı olarak Burhan Kayatürk milletvekili olmaya hak kazandı. Kayatürk, 1970'te Van'da doğdu. İngilizce, Urduca, Arapça, Hintçe ve Japonca bilen Kayatürk, evli ve 3 çocuk babasıdır. Elektrik Elektronik muhendisi-iş Adamı. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Lezgin Botan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title