Haberler

Üniversite Öğrencilerine TBMM "Hava"Sı

TBMM Genel Sekreteri ve Yasama Derneği Başkanı Neziroğlu: "Bir öğrenci, üniversiteyi bitirmeden en azından bir defa gelsin Meclis'i ziyaret etsin çünkü orası, halkın Meclis'i. Öğrencisinin ...

OKTAY ÖZDEN - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Sekreteri ve Yasama Derneği (YASADER) Başkanı İrfan Neziroğlu, üniversitelerle iş birliği projesi başlattıklarını ve bütün rektörlere yazı gönderdiklerini belirterek, "Bir öğrenci, üniversiteyi bitirmeden en azından bir defa gelsin Meclis'i ziyaret etsin çünkü orası, halkın Meclis'i. Öğrencisinin de, herkesin Meclis'i. Dolayısıyla binayı görsün, oradaki havayı solusun istiyoruz" dedi.

Neziroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YASADER olarak "Üniversitelerde Parlamento Hukuku Çalışmalarının Güçlendirilmesi Projesi"ni Anadolu Üniversitesi'nden başlattıklarını anımsattı.

Yasama Derneği olarak bugüne kadar yaptıkları faaliyetlerde, sivil toplumun yasama sürecine ilgisini de güçlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Neziroğlu, şunları kaydetti:

"Kanunlar nasıl yapılıyor, nasıl çalışıyor? diye sivil topluma bilgi verdik. İkinci ayak olarak yasama sürecinde görev alanları, işin içerisine katmaya çalıştık. Bu projeyi, üçüncü aşama olarak değerlendirebiliriz. Üniversitelerde anayasa hukuku dersleri var. Anayasa hukuku derslerinin içerisinde parlamento hukuku anlatılıyor fakat çok sınırlı süre içerisinde ve yeterli olmuyor. Meclis'in çalışmalarının, kanunların, denetimin nasıl yapıldığının daha detaylı bir şekilde üniversitelerde anlatılabilmesı için ayrı bir parlamento hukuku dersi olması gerektiğini düşünüyoruz. Onun için proje kapsamında değişik üniversitelerde iki günlük programlarla bunu anlatmaya çalışıyoruz."

Neziroğlu, Eskişehir'den başlattıkları projeyi birçok üniversitede sürdürmeyi planladıklarını aktardı.

"Üniversite öğrencileri, Meclis'i ziyaret edebilir"

Öte yandan, TBMM'de, vatandaşın iletişimini güçlendirmeye çalıştıklarını anlatan Neziroğlu, şöyle devam etti:

"Mesela, 'Halk Günü' uygulaması başlattık. Vatandaşlar, cumartesi günü saat başı rehber eşliğinde Meclis'i ziyaret edebiliyorlar. Yine yakın zamanda başlattığımız 'Bin Önerim Var' uygulamasıyla web sayfası üzerinden vatandaş görüşü almaya başladık. Bir de üniversitelerle iş birliği projesi başlattık. Bu çerçevede bütün rektörlere yazı gönderdik. Neler yapabiliriz? Üniversite öğrencileri gelip, Meclis'i ziyaret edebilirler. Bir üniversite öğrencisi, üniversiteyi bitirmeden en azından bir defa gelsin Meclis'i ziyaret etsin çünkü orası, halkın Meclis'i. Öğrencisinin de Meclis'i, herkesin Meclis'i. Dolayısıyla binayı görsün, oradaki havayı solusun istiyoruz. Bunu halkla ilişkiler faaliyeti olarak da görüyoruz. İkincisi, bizim arkadaşlarımız gitsinler, üniversitelerde sunumlar yapsınlar veya Meclis'in nasıl çalıştığına dair anayasa hukuku derslerinin bir, iki, üç saatini anlatsınlar."

Neziroğlu, üniversitelerle iş birliği projesinin üçüncü ayağının ise "akademik çalışmaları birlikte yapmak" olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de çok fazla yüksek lisans ve doktora çalışması yapılıyor. Bunların bir kısmı, teorik çalışmalar oluyor. Biz, pratik çalışmalarda Meclis daha fazla yer alsın istiyoruz. Yani Meclis'in yasama çalışmaları, halkla ilişkileri, dış ilişkileri üzerine de tezler yapılsın. Biz de bunlardan faydalanalım" değerlendirmesinde bulundu. - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Üniversitesi İrfan Neziroğlu Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title