Haberler

MHRS Onaylı Randevu Sistemi nedir? Onaylı randevu nasıl yapılır?

Güncelleme:

Onaylı Randevu Sistemi, hastane randevularının daha düzenli ve etkili bir şekilde yönetilmesini amaçlayan bir uygulamadır. Bu sistemde, ertesi gün randevusu olan hastalar akşam saat 20:00'ye kadar randevularına onay verir veya gelemeyeceğini bildirir. Bu sayede randevusuna gitmeyen hastalar nedeniyle randevu kapasitesinin daha verimli kullanılması hedeflenmektedir. Peki hastane randevusu nasıl onaylanır?

Onaylı randevu döneminde, 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu onay işleminden muaf tutulmaktadır. Bu gruptaki hastalar, her zaman randevu alabilecek. Yeni uygulamayla, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar hastaların randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini sisteme bildirmesi gerekecek. Onay işlemi de randevu alınan kanallar üzerinden yapılacak. Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevular, bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. İşte hastane randevusu nasıl onaylanır sorusunun yanıtı…

MHRS ONAYLI RANDEVU SİSTEMİ NEDİR?

Onaylı Randevu Sistemi, hastaneler ve hekimler için zamanı daha verimli kullanmayı amaçlayan bir uygulamadır. Bu sistemde, randevusu olan hastalar, gelemeyecekleri randevuları iptal edebilir. Böylece, randevu saatine uymama nedeniyle boş kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için kullanılabilecek. MHRS Onaylı Randevu Sistemi, 13 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. Ayrıcalıklı gruplar arasında 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bulunuyor. Bu grup hastalar, onay işlemlerinden istisnadır. Yeni sistemle hastaların taleplerine 24 saat içinde cevap verilebilmesi hedefleniyor.

HASTANE RANDEVUSU NASIL ONAYLANIR?

Hastane randevusu onaylama işlemi oldukça basit! Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS)'nde "Onaylı Randevu" dönemi başladı. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

  • MHRS'nin resmi web sayfasına ( mhrs.gov.tr ) gidin.
  • T.C. Kimlik Numaranız ve MHRS şifrenizle sisteme giriş yapın.
  • Randevu almak istediğiniz il, ilçe, hastane ve bölümü seçin.
  • Doktorunuzu seçin ve uygun bir gün ve saat belirleyin.
  • Tüm bilgileri girdikten sonra randevunuzu onaylayın.

Onay işlemi, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar gerçekleştirilmelidir. Onay, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya 'ALO 182' çağrı merkezi üzerinden verilebilir. Onay verilen randevuya gitmeyenler, aynı branşta 15 gün boyunca yeni randevu alamayacaklar.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Sağlık Bakanlığı MHRS Gündem Sağlık Yaşam Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Bakmadan Geçme

Kuru ekmek vererek kendisine alıştırdığı köpeğe tecavüz etti! Olay nerede oldu? Hasankeyf nasıl sular altında kaldı? Hasankeyf'in geçmişi nasıl oluşmuştur? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 26 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? İsrail, gece yarısı Han Yunus'a bomba yağdırdı! Filistin'de kaç kişi öldü? 2024 TEMMUZ'DA EMEKLİYE ZAM SON GELİŞME #128204 Emekliye Temmuz'da zam yapılacak mı? En düşük emekli maaşı ne kadar? 29 MAYIS GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI! Bugün burçları neler bekliyor? AŞK, KARİYER, PARA... GELİNİM MUTFAKTA 29 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128250 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 29 Mayıs hangi burç? 29 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 29 Mayıs tarihi hangi burç olur? Nihat Doğan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Nihat Doğan kaç yaşında, nereli? Nihat Doğan biyografisi! Yalçın Karatepe kimdir? Halk Tv konuğu Yalçın Karatepe kaç yaşında, nereli? Yalçın Karatepe biyografisi! 29 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 29 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? İstanbul'un Fethi toplu taşıma ücretsiz mi? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm izle! TRT 1 Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Fetihler Sultanı son bölüm neler oldu?
Kuru ekmek vererek kendisine alıştırdığı köpeğe tecavüz etti

Kuru ekmek vererek kendisine alıştırdığı köpeğe tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title