Haberler

Ukrayna'nın Doğusundaki Çatışmalarda 10 Asker Öldü

Güncelleme:

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda 10 asker öldü, 19 asker yaralandı.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk kentinde ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda 10 askerin öldüğü, 19 askerin yaralandığı bildirildi. Ukrayna ordusundan 16 askerin ise ayrılıkçılar tarafından rehin alındığı kaydedildi.

Doğudaki ayrılıkçılara karşı operasyonların yönetildiği Terörle Mücadele Merkezi Basın Sözcüsü Andrey Lisenko, düzenlediği basın toplantısında, son 24 saatte doğudaki ayrılıkçılarla süren çatışmalarda 10 askerin hayatını kaybettiğini, 19 askerin ise yaralandığını kaydetti.

Lisenko, ayrılıkçıların büyük kısmını kontrol altına aldığı Donetsk havaalanı binasının kalıntıları arasında Ukrayna askerlerinin olabileceğini, ancak şu anda çatışmalar sürdüğü için varsa bu askerleri kurtarma imkanı bulunmadığını söyledi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı Basın Sözcüsü Vladislav Seleznev de yaralı 16 askerin ayrılıkçılar tarafından rehin alındığını açıkladı. Seleznev, rehin alınan askerler arasında bir tabur komutanının da bulunduğunu ifade etti.

Terörle Mücadele Merkezi Basın Sözcüsü Lisenko, Donetsk havaalanında rehin alınan yaralı askerlerin kurtarılmasına ilişkin ayrılıkçılarla görüşmelerin başladığını duyurdu. Lisenko, "Belirli bir süre sonra onları teslim alabiliriz" dedi.

Lisenko, ayrıca Donetsk havaalanında bulunan askerlerin geri çekilmesine ilişkin karar alındığını hatırlatarak, artık havaalanının tamamen harap durumda olduğunu ve savunma için işe yaramadığını belirtti.  Lisenko, şu anda Ukrayna askerlerinin havaalanındaki itfaiye binası, kontrol kulesi ve pist bölgesini kontrol etmeye devam ettiğini bildirdi.

Ukrayna'nın doğusunda 9 Aralık'ta taraflar arasında ateşkesi öngören "sessizlik" rejiminin uygulamaya konulmasının ardından Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasındaki çatışmalar ve can kayıpları belirgin ölçüde azalmıştı. Doğudaki gerginliğin son günlerde yeniden artmasının ardından bölgedeki çatışmalarla can kayıpları da arttı. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Andrey Lisenko Donetsk Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GELİNİM MUTFAKTA 10 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Zeynep hakkında konuşan kişi kim? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? Hailey Bieber hamile mi? Justin ve Hailey Bieber'ın bebekleri mi olacak? CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKAT? Cuma namazı farz mı, sünnet mi? Cuma namazı kılınışı! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 10 Mayıs Cuma Survivor yeni bölüm! 10 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 10 Mayıs Cuma günü ders işlenecek mi, grev var mı? Bugün (Cuma) ders var mı, okullar tatil mi? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 10 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? BDDK başkanı kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olacak mı? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 10 MAYIS CUMA 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Resmi Gazete bugün (10 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! CUMA HUTBESİ 10 MAYIS | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 10 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Bugün okul var mı? 10 Mayıs Cuma bugün okullar tatil mi? Bugün okul yok mu, neden yok? OKC Thunder Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 10 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title