Haberler

Türkiye'den Nasıl Steve Jobs'lar Çıkabilir?

Güncelleme:

Bugüne kadar girişimciliği ve girişimciyi destekleyen projelere imza atan Türkiye'nin en büyük yatırım bankası Aktif Bank'ın Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, "Türkiye'den de Steve Jobs'lar çıkabilir.

Biz yaratıcı önerileri olan girişimcilere desteğe her zaman hazırız. Aktif Bank olarak girişimci sayısının artmasını vazife edindik" diyor.

Geçtiğimiz günlerde ekonominin parlayan yatırımcılarından melek yatırımcılar ve girişimciler için her türlü konunun detaylı anlatıldığı "Melek Yatırımcı Bulma Kılavuzu" adlı kitapçığın çıkarılmasına destek olan yeni jenerasyon bankacılığın mucidi Aktif Bank, girişimciye ve girişimciliğe verdiği desteklerle adından söz ettiriyor.

Aktif Bank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir, bugüne kadar yaratıcı fikirlere her zaman destek verdiklerini belirterek " Türkiye'den de Steve Jobs'lar çıkacağına inanıyorum" diyerek yaratıcı fikirleri olanlara yönelik saptamalarını ve önerilerini şöyle sıraladı:

· GİRİŞİMCİ BİR TÜR AŞÇIDIR: Girişimciler aşçıdır. Bir yemeği yapmak için her türlü malzeme olsa da yemeği yapan yoksa o ancak hammaddedir. Yani kabak pişmeden yenir. Yemek olmaz. Kabak yer kabak satarsınız. Katma değer olmadığı için kar marjı düşük olur ve işler kabak tadı verir. Afrika'da halklar müthiş yeraltı zenginliklerinin fakir bekçileri olarak yaşıyor. Yeterli sayıda iyi girişimcileri olsa yeraltı zenginlikleri hammadde değil son madde olacak ve büyük zenginlikler yaşayacaklardı. Gerçi yine girişimcileri olmadığı için hammaddeyi bile kendileri çıkaramıyor ve satamıyorlar.

· GİRİŞİMCİNİN İHTİYACI GİRİŞİM HÜRRİYETİ VE CESARET: Pek çok bilinen markayı ortaya çıkaran mucitler, doğru tüketim dinamiklerini buluşturdukları için kazandılar. Bu daha çok felsefe, mantık ve tabi kurgu ile ilgilidir. Bunlar için çok paraya değil gerçek hayat okulunda öğrenilenlere, teşebbüs hürriyetine ve cesarete ihtiyaç vardır.

· YARATMAK İÇİN KENDİNİZİ ZORLAMAYIN: Bir şey yaratacağım diye kendinizi zorlamayın. Yeni bir şey yapmanın önündeki en büyük engel budur. Yeni birşey ortaya koymayı, keşif ve esinlenme diye düşünürseniz yenilikleriniz önünde engel kalmaz. Dünya ile daha iyi entegre olursunuz. Diğer insanların yaptığından ve doğanın imkanlarından daha iyi faydalanırsınız.

· YENİLİK DEMEK KAR MARJI DEMEK: Yenilik demek kâr marjı demektir. Yenilik varsa rakip olmaz, daha çok kâr edersiniz. Maliyetlerinizde yenilik yaparsanız yine kâr marjınız artar yine daha çok kâr edersiniz. Yaptığınıza aşık olmadan sürekli yenilik kovalayın. Yenilik bulmayı da gözünüzde büyütmeyin. Örneğin simit; birkaç yıl önce simitten ne olacak ki diye düşünenler vardı belki. Ancak bir girişimci arkadaşımız çıktı. Simitten bir dünya kurdu.

· YENİ STEVE JOBS'LAR TÜRKİYE'DEN ÇIKACAK: Önümüzdeki dönemde Türkiye'de de Steve Jobs'lar çıkacaktır. Bu konudaki en verimli sektörler ise bana göre tarım, maden ve hizmet sektörleri olacaktır.


AKTİF BANK'IN GİRİŞİMCİLERE KATKI YAPTIĞI PLATFORMLAR

· Aktif Bank Türkiye'deki melek yatırımcılık ekosisteminin önemli oranda büyüyeceğine inanmaktadır. 2012 yılı sonundan itibaren yurtdışında faaliyet gösteren çeşitli kuruluşlarla beraber Türkiye'deki Melek Yatırımcılık Ekosisteminin geliştirilmesi için sponsorluklar da bulunmuş, yarışmalara katılmış ve girişimcilere çeşitli maddi manevi desteklerde bulunmuştur.

· 2012 yılı sonunda Aktif Bank, EBAN üyeliği sonrası İstanbul'da gerçekleşen "EBAN Kış Üniversiteler Yarışması"na sponsor olmuş ve EBAN'ı Türk yatırımcılarla tanıştırmıştır.

· Avrupa Melek Yatırım Ağı (EBAN) Avrupalı girişimciler için hazırlamış olduğu, melek yatırımcılar ve girişimciler için her türlü konunun detaylı anlatıldığı "Melek Yatırımcı Bulma Kılavuzu" adlı kitapçığı Türkiye'ye uyarlamış ve 30.000 adet kopya girişimcilere ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

· Aktif Bank, Türkiye televizyonlarındaki tek girişim programı olan "Bir Fikrin Mi Var?" yarışmasının ana sponsorudur. Ayrıca yarışmaya katılan fikirlere yatırım yapmaktadır.

· Aktif Bank bir melek yatırım şirketi kurma aşamasındadır. Bu yatırım şirketi ile seçilen girişimcilere mentorluk/danışmanlık hizmetleri verilmesi, finansal ve hukuki destek sağlanması ve satış kanallarının yapılandırılması konusunda yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda girişimciler ile yakın çalışmalar yapılmakta olup müzakere ve gelişim süreçlerinin koordinasyonu devam etmektedir.

· Aktif Bank 2014 yılında, dünyaca ünlü girişimcilik yarışması olan "Seed Stars World"ün ana sponsoru ve local partneri olmuş ve ayrıca yarışmada Jüri olarak da yer almıştır. Toplamda 34 ülkede düzenlenen Seedstars World Start-Up yarışmasında her ülkenin birincisi 2015 Şubat ayında İsviçre'de uluslararası finalde yarışacaktır. Böylece uluslararası yatırımcılar ile temas etme fırsatı bulan girişimcilerimiz Türkiye'yi de uluslararası platformlarda temsil edecektir.

· Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın organize ettiği ve 120 girişimcinin katıldığı "Teknogirişim Zirvesi"nin sponsoru olmuş ve asansör sunumlarında yatırımcı olarak yer almıştır.

· Yıldız Teknik Üniversitesi ile üniversite öğrencilerine yönelik olarak 11 şehir, 18 üniversiteden gelen 225 farklı proje ile "İlk İşim Girişim" insiyatifini başlatmştır.

· Aktif Bank faaliyete geçirmiş olduğu "AR-GE Finans" programıyla TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazanmış girişimcilere teminatsız teminat mektubu sağlamakta ve özellikle başlangıç aşamasındaki girişimcilerin önemli bir sorunu olan teminat mektubu temin etme problemine cevap vermektedir.

· Aktif Bank; girişimcilerle yatırımcıları bir araya getirmek ve girişimcilerin fikirlerini, profesyonel çekilmiş videolarla tanıtabilecekleri bir platform sağlayabilmek amacıyla bir websitesi üzerinde çalışmaktadır. Banka ayrıca bu süreçte girişimcilere her türlü danışmanlık ve mentorluğu sağlama amacındadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Önder Halisdemir Steve Jobs Türkiye Afrika Güncel Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title