Haberler

Tüketici Heyetinden Rekor İnceleme

Güncelleme:

Kartepe Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, 2012 yılı içerisinde 2773 dosyayı inceleyerek karara bağladı.

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Kaymakam Mustafa Ünaldı, 2012 yılı içerisinde 2773 dosyanın incelendiğini, bunların 2516'sının tüketicinin lehinde 257'sinin aleyhinde karar çıktığını belirtti.

Kaymakam Ünaldı," Her geçen gün tüketicilerimiz daha da bilinçlenmekte. İlçemiz ilk kurulduğunda yıllık incelenen dosya sayısı 100 civarında idi. Her geçen yıl başvuru sayısı ciddi oranda artıyor. Ocak-Şubat-Mart dönemi başvuru sayısı 396, Nisan-Mayıs-Haziran dönemi başvuru sayısı 818, Temmuz-Ağustos-Eylül dönemi 727, Ekim-Kasım-Aralık dönemi ise 836. Başvuruların yüzde 95'i kredi kartı aidatları ve dosya masrafları ile ilgili.

ÇÖZÜMÜ ZAMAN İSTİYOR

Başvuru sürecine de değinen Ünaldı,"Başvuruda sadece dilekçe tek başına bir şey ifade etmiyor. Vatandaşlarımız mağdur olduğu ürün veya durumla ilgili belgelerini ibraz etmeleri gerekir. Vatandaşımızdan aldığımız belgeleri, şikayet edilen firmaya göndererek savunma istiyoruz. Gerektiğinde ürünü bilirkişiye gönderiyoruz. Bunlar bir süreç ve çözümü zaman isteyen sorunlar. Raportör arkadaşlarımız, vatandaşlarımıza yardımcı olmak için büyük bir özveri ile çalışıyorlar. Karşılıklı sabır ve anlayış içerisinde, tüketicileirmizin mağduriyetleri giderilmektedir."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Ünaldı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title