Haberler

TRT'nin 50. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri

TRT Genel Müdürü Şahin: "TRT izleyici kesimi itibariyle en çok izlenen kanallar arasındadır"

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, "TRT izleyici kesimi itibariyle en çok izlenen kanallar arasındadır" dedi.

TRT'nin 50. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde, TRT Medya Seminerleri programı düzenlendi. Programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ile öğrenciler katıldı.

Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, kamu yayıncılığını ve sorumlu yayıncılık anlayışını bugüne kadar en iyi şekilde yerine getiren ve her geçen gün önemli aşamalar kat eden TRT'nin 50. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla yapılan etkinliklere ve medya seminerlerine Trabzon olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

TRT'nin tarihinin Türkiye'nin tarihiyle paralel gittiğini söyleyen Öz, "Radyo yayıncılığı ile başlayıp siyah beyaz yayınla devam eden sonra renkli yayınlar ve dışa açılmayla beraber farklılaşan ve özel kanalların açılmasıyla bir dönem sarsıntı geçirip sonrasında da toparlanıp tekrar kaliteyi yakalayarak hem ulusal hem de uluslararası alanda rekabet edebilen bir yayın kalitesini yakalayan TRT bugün emin adımlarla yolunda ilerliyor" dedi.

Öz, TRT'in Türkiye'nin ekonomik ve demokratik anlamdaki kalkınma sürecine medya olarak ayak uyduran ve yön veren önemli kurumlarından birisi olduğunu ifade etti.

TRT Genel Müdürü Şahin ise TRT'nin 50. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Türkiye'de ve Trabzon'da çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek, "TRT bir okuldur. TRT izleyici kesimi itibariyle en çok izlenen kanallar arasındadır. Bu durum bizi daha çok hırslandırıyor ve kamçılıyor. Daha kaliteli yayınlar yaparak halkımızın önüne çıkmayı istiyoruz. Onun için de TRT okul olmayı sürdürüyor" diye konuştu.

Şahin, TRT'nin yeni medya alanında da en güzelini ortaya çıkarmaya çalıştığını anlatarak, "Yeni medya alanında neler yapabilir de daha etkili oluruz diye biraz kafa yormamız gerekiyor. İçeriği kaliteli, zengin ürünler üretmeliyiz. Böyle yaparsak bunu dünyaya izletebiliriz. Eğer bunu başaramazsak başkalarının ürettiklerini izlemek zorunda kalırız. Onun için bizlere çok büyük görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal da TRT'nin doğru ve tarafsız yayın anlayışı ile Türkiye'nin sesi olduğunu belirtti.

Programın ardından Öz ve Şahin, beraberindekilerle TRT'ye ait verici istasyonunu gezerek incelemelerde bulundu.

Etkinlikler kapsamında, KTÜ'de TRT sanatçılarınca bir konser verileceği öğrenildi. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Şahin Celil Öz Trabzon Türkiye Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title