Haberler

Tokat Sulusaray'da Belediyenin Mezarlık Arsası da Hacizli

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde, belediyenin toplam 5.5 milyon lirayı bulan borçları nedeniyle 25 taşınmaza ve iki ayrı mezarlığa haciz konuldu.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde, belediyenin toplam 5.5 milyon lirayı bulan borçları nedeniyle 25 taşınmaza ve iki ayrı mezarlığa haciz konuldu.

Sulusaray'da son yerel seçimde MHP'li Şahin Hasgül'den görevi teslim alan AK Partili Halil Demirkol, belediyeye ait arsa, arazi ve binaları tespit ettirmek istedi. Fakat tapu kayıtlarında belediyenin geçmiş dönemde üç ayrı firmaya ödeme yapmadığı için iki ayrı mezarlık ve aralarında makam aracı, su deposu, arazilerin bulunduğu 25 taşınmaza el konulduğunu öğrendi. Büyük şok yaşayan Başkan Demirkol'un makam aracı da elinden alındı.

"5.5 MİLYON TL BORÇ VAR"

Belediye Başkanı Halil Demirkol, göreve geldiklerinde belediyenin 5.5 milyon lira borcu bulunduğunu öğrendiklerini belirterek, "2014 Mart ayında yapılan seçim sonrası başladığımız görevde evraklar üzerinde ilk yaptığımız incelemede yaklaşık 40-50 icramızın olduğunu gördük. Fakat daha sonraki tapu kayıtlarında Sulusaray'da ne kadar beeldiyemize ait arsa, hizmet binası, mezarlıklar, su depomuz varsa onlarla ilgili tapu kayıtlarında ise mezarlıklarımızın, içme suyumuzun dahil hepsinin icralık olduğunu ne yazık ki üzülerek öğrendik. Bizler geçmişiyle gurur duyan, kültürüne, atalarına çok düşkün bir millet olarak bunu üzüntüyle karşıladık. Sulusarayımız kesinlikle bu hale düşürülmemeliydi. İnşallah iktidarımızın avantajlarını kullanarak bu sıkıntıyı çözeceğimize inanıyoruz, iktidarımıza güveniyoruz. Kendi babamın da bulunduğu bu mezarlarığın ve diğer mezarlığın icrasını çözeceğiz" dedi.

Başkan Demirkol ayrıca belediye çalışanlarının da maaş almakta sorun yaşadığını belirterek, "50 kadrolu personelimiz var. Her ay 60-70 bin lira para geliyor. Her ay zaten 60 bin lira personele borçlanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halil Demirkol Şahin Hasgül Sulusaray Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öldürülen öğretmen hangi okulda? Öldürülen öğretmen nerede, hangi şehirde? AİLE DESTEK ÖDEMESİ E-DEVLET SORGULA MAYIS 2024! Aile destek ödemesi Mayıs ayı ne zaman yatacak? Aile destek ödemesi tarihleri! Cem Yılmaz sahneyi neden terk etti? Cem Yılmaz gösterisinde neden sinirlendi, ne oldu? GELİNİM MUTFAKTA 10 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Zeynep hakkında konuşan kişi kim? 10 Mayıs hangi burç? 10 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 10 Mayıs tarihi hangi burç olur? Hailey Bieber hamile mi? Justin ve Hailey Bieber'ın bebekleri mi olacak? CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, KAÇ REKAT? Cuma namazı farz mı, sünnet mi? Cuma namazı kılınışı! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 10 Mayıs Cuma Survivor yeni bölüm! 10 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 10 Mayıs Cuma günü ders işlenecek mi, grev var mı? Bugün (Cuma) ders var mı, okullar tatil mi? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 10 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? BDDK başkanı kimdir? Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olacak mı? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 10 MAYIS CUMA 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Resmi Gazete bugün (10 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! CUMA HUTBESİ 10 MAYIS | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku!
500

Yorumlar (7)

erkan genç:

sayın başkanım 50 tane kadrolu işçiniz varda daha neden işçi alıyorsun 50 tane işçiyle ben Sulusaray ı istediğimgi işini yaparım bence mezarlıklar icraya uğrmışsa bunu medyeya sunmaya gerek yok iyi olmaz bu Sulusarayın içn sadece bu icralıklar sulusarayı geriye götürür. . . . . . . .

7
2
yanıtYanıtla
sulusaraylılar:

şahininyardakçıları sulusarayı bu hale getirdi

0
2
yanıtYanıtla
sulusaraylimobilWeb@haberler.com:

Benim oglumu al benim kardesimi ise al oyum sana satilik insanlar simdi rabatmisinz hosunuza giittimi oglun kardesin belediyeye girsi rahatladii eski baskan sende aldin herkesi ise muradona erdinmi calisma yapsaydinda ilce gelisseydi bi o kdara daha elaman alirdin belki ama sulusarayi sattiniz vebalini odeyemeSniz siz calisanlar hak yiyerek girdiniz o ise yediginizde haram hakkim haramdir

1
1
yanıtYanıtla
s.saray:

sulusarayın gelecegi kara s. sarayın sonu geldi ilcemizi batıracaklar.

1
0
yanıtYanıtla
xmobilWeb@haberler.com:

sulusarayin sonu geldi diyor bir sulusarayli basi varmiydiki sonu gelsin.

0
0
yanıtYanıtla
xmobilWeb@haberler.com:

sulusarayin sonu geldi diyor bir sulusarayli basi varmiydiki sonu gelsin.

0
0
yanıtYanıtla
CevabımmobilWeb@haberler.com:

Biz sulusaya gereken hizmet yapmak boynumuzun borcu canla başla çalışcaz ama sulusarayın şuan ne durumda herkesin hakkı var bilmesinde halkı bilgilendirelim takdir milletin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title