Haberler

Tofaş'tan Eğitime Destek

Bursa'da otomotiv sanayinde faaliyet gösteren TOFAŞ, eğitim alanında yatırım yapıyor.

Bursa'da otomotiv sanayinde faaliyet gösteren TOFAŞ, eğitim alanında yatırım yapıyor. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) ile ortak gerçekleştirilecek proje ile merkez Nilüfer İlçesi Özlüce Mahallesi'ne 12 bin metrekare alanda Tofaş Fen Lisesi inşa edilecek. Okulda spor ve konferans salonlarının yanı sıra 16 derslik, yaklaşık 280 kişiyi barındıracak 70 yurt odası ile 384 kişiye eğitim imkanı sunulacak. Ağustos ayında tamamlanması planlanan proje, 2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirilerek, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek.

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi'nde düzenlenen Tofaş Fen Lisesi Okul Protokol Töreni'ne Tofaş Ceosu Kamil Başaran, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, DOSAB Başkanı Feridun Kahraman, DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve firma yetkilileri katıldı. DOSAB tarafından yapımı başlayan ve ince işçiliğinin TOFAŞ tarafından yapılacak okul projesinin protokol töreninde konuşan TOFAŞ Ceosu Kamil Başaran, firmalarının ülke ekonomisine ve topluma katma değer yaratma vizyonu ile Vehbi Koç tarafından 1968 yılında kurulduğunu hatırlattı. Kurulduğu tarihten 46 yıl geçtiğini ve 20 bin üretimi kapasitesinden bugün 400 bin üretim kapasitesine ulaştıklarını ifade eden Başaran, 46 yılda 20 kat daha öteye taşıdık. Tofaş kurulduğu günden bu güne otomotivde ana ve yan sanayiye gelişimine sürekli öncülük etti. Kendini sürekli yeniledi. Krizleri fırsata çevirdi. Tarihimize baktığımızda kronolojide krizler gelmiş ama hepsi TOFAŞ için fırsat olmuş ve katma değer yaratmış. TOFAŞ olarak ülke ekonomisine katkı sağlarken, toplum gelişimine fayda sağlayacak kalıcı projelerin peşinde koşuyoruz diye konuştu.

TOFAŞ olarak üretimin yanı sıra eğitim, kültür - sanat, spor gibi alanlarda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başaran, gerçekleştirdikleri projelerin sürdürülebilir olmasına özen gösterdiklerini kaydetti. Otomotiv sektöründe nitelikli insan gücüne ulaşmak için eğitim yatırımları yaptıklarını ifade eden Başaran, bu konuda her türlü proje için Fiat Laboratuvarları ile okullar arasında işbirliğinin gerçekleştiğini dile getirdi. Kültür ve sanat alanında yaptıkları çalışmalardan birisinin de Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi olduğunu anımsatan Başaran, spor alanında birçok genç yetiştirdiklerini ifade ederek, Her ne kadar dün akşamki futbol detaylarını hatırladıkça galiba basketbol bu ülkede çok daha önplana çıkacak. Gençleri daha çok motive edecek, daha iyi ortamlar yaratacak bir fırsat olarak görüyoruz. Basketbol, TOFAŞ tarihinde de çok önemli. Hep ilkleri yarattık, Bursa'nın adını duyurduk. Daha da önemlisi gençler yetiştirdik. Sosyal sorumluluk anlamında yeni gençler yetiştirip, ön plana çıkarıp fırsat vermek istiyoruz dedi. Daha sonra proje ile ilgili bilgi veren Başaran konuşmasını şöyle sürdürdü

Bugün TOFAŞ Fen Lisesi Projesi ile buradayız. Ülkemizin geleceği için eğitimli insan gücü kaçınılmaz. Eğitimde temel ilimler olan fen ve matematik alanların güçlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Okulumuz 12 bin metrekare alanda derslikler, yurt odaları, spor ve konferans salonlarından oluşan büyük bir tesis olacak. 16 derslik, yaklaşık 280 kişiyi barındıracak 70 yurt odası olacak. 384 kişiye eğitim imkanı sunacağız. Projeyi Ağustos ayında tamamlamayı planlıyoruz. 2014 - 2015 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığımıza devredeceğiz. Bursa'da çok değerli, anlamlı, eğitim yuvasına kavuşacak. Ülkemizin geleceğine yön verecek nice gencin burada yetişeceğine inancımız sonsuz. Daha sonra DOSAB Başkanı Feridun Kahraman ve Vali Münir Karaloğlu'nun teşekkür konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın da katılımıyla protokol töreni yapıldı. İmzaların atılmasının ardından davetliler, Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi'ni gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Münir Karaloğlu Kamil Başaran Tofaş Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title