Haberler

Tmmob, Cumhurbaşkanın Torba Yasasını Veto Etmesini İstedi

Haber-kamera.9 Temmuz 2013 tarihinde torba yasası görüşmeleri sırasında yapılan imar değişikliği ile yetkileri sınırlanan TMMOB üyesi yaklaşık 60 kişi, Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya geldi.

Haber-kamera: Zeki GÜNAL-İSTANBUL-DHA

9 Temmuz 2013 tarihinde torba yasası görüşmeleri sırasında yapılan imar değişikliği ile yetkileri sınırlanan TMMOB üyesi yaklaşık 60 kişi, Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya geldi. Ellerinde 'Mühendislik Bilgisinin Halk Yararına Kullanılmasını Sağlayan Odalarımız Etkisizleştirilmek İsteniyor. AKP'nin Torba Yasasına Hayır" yazılı afiş taşıyan üyeler, yasa aleyhine sloganlar attı.

Grup adına basın açıklaması yapan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Sekreteri Süleyman Solmaz, kentlerin rantlara göre şekillendirildiğini, plansızlığın egemen olduğunu ifade ederek ? Çalışma yaşamında mühendislik bilimlerinin gerekleri dışlanmakta, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri uygulanmamaktadır. Bu önlemler maliyet unsuru olarak görüldüğünden sık sık mevzuatlar sermaye lehine değiştirilmekte, gevşetilmektedir. Bunun sonucu olarak ülkemizde her yıl binlerce çalışan iş cinayetlerine kurban gitmektedir. İnsanca barınma hakkının ve deprem gerçeğinin gerektirdiği, yapı denetimi, enerji, tarım, orman, su kaynakları ve kent yönetimi gibi alanlarda mühendislik, mimarlık vb. bilimsel-teknik kriterleri devre dışı bırakılmamalıdır. Son yıllarda yapılan mevzuat değişiklikleri ile meslek disiplinlerimizin uygulama alanları adım adım daraltılmıştır. Kanun Hükmünde Kararnameler ile bu saldırılara yeni halkalar eklenmiş; kamu yönetiminin tekelci/otoriter nitelikte yeniden düzenlenmesinin yanı sıra, mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı ve TMMOB mevzuatı, Anayasa ve yasalara açıkça aykırılık oluşturacak bir şekilde iktidar bürokrasisi tarafından düzenlenir hale gelmiştir" diye konuştu. Yasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı tarafından Meclis'e iade edilmesi gerektiğini ifade eden Solmaz, 'Sayın Cumhurbaşkanı'na bir kez daha sesleniyoruz. Gelin bu ülkeye ve topluma ihanet yasasını veto edin. Gelin halkın ve yüz binlerce meslektaşımızın taleplerine kulak verin. Gelin bir kez olsun bizi dinleyin ve iktidarın işlediği bu suçu engelleyin" dedi.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Sekreteri Süleyman Solmaz, torba yasasına rağmen ülkenin kamusal zenginliklerine sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.Açıklamanın ardından slogan atmaya devam eden grup, bir süre sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Solmaz İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title