Haberler

Tıp Bayramı Coşkusu

Güncelleme:

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı kutlaması coşkuyla gerçekleştirildi.

İKÇÜ ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE TIP BAYRAMI COŞKUSU

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen 14 Mart Tıp Bayramı kutlaması coşkuyla gerçekleştirildi. Başhekimliğe yeni atanan Prof.Dr.Behzat Özkan' ın evsahipliğinde yapılan kutlama, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ali Iravul, akademisyenler, doktorlar, hemşireler,öğrencilerin yanısıra; hastane personelinin de yoğun katılımıyla yapıldı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Behzat Özkan yaptığı konuşmada hekimlik mesleğinin hiçbir maddi karşılığı olmadığını yalnızca manevi karşılığının olduğu ulvi bir mesleği icra ettiklerini belirtti. Başhekim Prof.Dr. Özkan, "Devletin imkanları ile hastanın ihtiyaçları arasında gidip gelen bir süreç var. Biz bu süreçte hastalarımızın daima yanında olarak çalışan birer köprüyüz. Bakanlığımız tarafından bizlere ulaşan müjdeye yakın bir haberi sizlerle paylaşmak isterim. Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ, hekimlerin özlük haklarına yansıyacak iyileştirmelerin olacağı müjdesini Sayın Başbakan'dan almışlar. En yakın zamanda Maliye Bakanlığı ile görüşmeler tamamlandıktan sonra bu haber kendileri tarafından bizlere ve tüm kamuoyuna aktarılacaktır. Bu güzel bir gelişme" şeklinde konuştu.

İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas ise 14 Mart'ta dile getirilen konuların başında tıp eğitiminin yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Mehmet Ali Malas "14 Martlarda Tıp eğitimiin içeriği daha nitelikli olması gerektiği tartışılır. İKÇÜ Tıp Fakültemiz 15 gün sonra İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile imzaladığı birlikte kullanım protokolünün birinci yılını dolduruyor. 107 öğrencimiz 2. dönemlerinde başarılı bir şekilde eğitimlerine devam etmektedir. Öğrencilerimiz Entegre model uyguladığımız tıp eğitiminde 3.kurulu işliyorlar. Histoloji ve Tıbbi biyolojiyle ilgili mikroskobi laboratuvarı, anatomi laboratuvarında da kemik eğitimi alıyorlar. 32 olan öğretim üyesi sayımız bir kaç ay içinde 34'e ulaşacaktır. Eğitim imkanları açısından kıyaslayacak olursam, geldiğim üniversitede 150 öğrenciye 15 yılda sağlanan imkanlarla 50 adet mikroskop düşerken; biz 50 rakamına Sayın Rektörümüzün gayretleriyle 1 yıl gibi kısa bir sürede ulaştık. Diğer şartlarımızla da çok hızlı bir şekilde büyüdüğümüzü gururla ifade etmek isterim." dedi.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan da tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında İKÇÜ - İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğinin birinci yılını başarılı bir tabloyla doldurduğuna dikkat çekti. İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan konuşmasında şunları kaydetti: "Yıllarca emek verdikten sonra bu anlamlı günde sizlerle yine birarada olmak benim için mutluluk verici. Hep birlikte çalışarak hastanemizi çok başarılı konuma getirdik. Ama eminim ki Başhekimimiz Prof.Dr.Sayın Behzat Özkan daha iyi hizmetleri gerçekleştirecek. Bu bir bayrak yarışı. Bizler ne yapıyorsak siz değerli meslektaşlarımın desteği sayesinde oluyor.

Doktorundan,hemşiresine tüm personeline kadar çok fedakarca başarılı hizmetlere imza atılıyor. İcra ettiğimiz doktorluğun yanısıra birer eğitmen olarak da öğrencilerimizin eğitim hayatına katkıda bulunmak çalışmalarımıza büyük şevk veriyor. Eğitimde de çok hızlı ilerliyoruz. Bunu Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine borçluyuz. Çünkü böyle bir hastanede başlamak bize güç verdi"

Konuşmaların sonunda 2011- 2012 yılında 'Doçent' ünvanı kazanan hastane hekimlerinden Yusuf Cem Kaplan, Erhan Sönmez, Yasin Peker ve Evren Durak'a plaketleri kutlamaya katılan protokol tarafından verildi. Ayrıca günün anlamı dolayısıyla Hastane Müdürü Numan Yıldız ve Başhemşire Özlem Karadağ Başhekim Prof.Dr.Behzat Özkan'a tüm sağlık çalışanları adına çiçek takdim etti. Kutlama doktor,hemşire ve hastane personelinden oluşan Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği türkülerle son bulurken; Başhekim Yardımcısı Mehmet Bayındır'ın gerçekleştirdiği zeybek gösterisi ilgiyle takip edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Tıp Bayramı 14 Mart İzmir Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title