Haberler

Teröristlere 'Evladım' Dedi

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışınak, Dağdaki Teröristlere 'Evladım' Diye Hitap Etti.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen 'Kuraklık' mitinginde konuşan DTP Diyarbakır milletvekili Gültan Kışınak, dağdaki teröristlere 'Evladım' diye hitap etti. Kuraklık mitingi PKK gösterisine dönüşürken, 3 yaşındaki bir çocuğun eline terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri verildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuraklık nedeniyle DTP Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde bir miting düzenledi. Mitinge, DTP Diyarbakır milletvekilleri Gültan Kışanak ve Aysel Tuğluk, DTP Batman milletvekili Ayla Akat Ata, DTP İl Başkanı Nejdet Atalay, Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, İlçe Belediye başkanları, DTP'liler ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Çiftçiler için yapılan 'Kuraklık' mitingine kadınların ve çocukların fazla olması dikkat çekerken, mitingde PKK terör örgütünü simgeleyen bez parçaları açıldı. Mitingi katılan bir kadın küçük bir çocuğun elinde PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri verilirken, mitingde bir konuşma yapan DTP Diyarbakır milletvekili Gültan Kışanak dağdaki teröristlere 'Evladım' diye hitap etti.

Gültan Kışanak, 'Mehdi Eker çok şükür Türkiye'de kuraklık yok diyor. Bu söylemi ne anlama geliyor acaba farkında mı? Kuraklık yaşanan bölgeleri acaba Türkiye'den saymıyor mu? Acaba bizi bu ülkenin yurttaşı olarak görmüyor mu? 40 yıldır biz GAP masalını dinledik. Tam 15 hükümet geldi geçti. Hepsi de GAP kalkınma projesi dediler, Türkiye'nin ve dünyanın en büyük projesi dediler ama bizim halimiz ortada. 40 yıldır bu ülke daha yoksullaştı, ekmeğimiz daha da küçüldü. 1 savaş uçağının sadece 1 saatlik uçuşunda harcadığı yakıtın parası 25 bin dolardır. Her gün uçakları evlatlarımızın üzerine gönderiyorsunuz, yine kan ve göz yaşı yapıyorsunuz. Peki çiftçimizin zararını karşılamaya niye para bulamıyorsunuz?'diye konuştu (SK-ZG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title