Haberler

Telefon Dolandırıcılarını Taksici Polisler Yakaladı

Konya'da kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, 54 yaşındaki N.K.'nın evinde bulunan 25 bin lira değerindeki altınlarını aldı.

Konya'da kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, 54 yaşındaki N.K.'nın evinde bulunan 25 bin lira değerindeki altınlarını aldı. Aynı gün yaşlı kadını tekrar arayarak bankadaki parasını çekmesini isteyen dolandırıcılar, taksici gibi davranan polisler tarafından yakalandı.

Merkez Selçuklu İlçesi'nde oturan N.K.,'yı arayarak kendilerini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıları, bir kuyumcu soygununda kimlik fotokopisinin bulunduğunu, evde bulunan altınları kontrol etmek isteklerini ve altınları buzdolabı poşetine koyup eve gelecek komiser arkadaşına vermesini söyledi. N.K. da, duyduklarının şokuyla evde bulunan yaklaşık 25 bin lira değerindeki altın ve ziynet eşyasını buzdolabı poşetine koyarak eve gelen polis sandığı dolandırıcıya verdi. Aynı gün N.K.'yı tekrar arayan dolandırıcılar, bu kez bankada parasının olup, olmadığını sordu. Kadın da da, bankada 1 milyon lirası bulunduğunu söylemesi üzerine, dolandırıcılar 186 bin lirasını çekmesini söyledi. Bu sırada N.K.'nın eve gelen yakınları durumu fark ederek hemen polisi aradı.

Eve gelen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılarla konuşan kadının, sabaha kadar telefonun açık kalmasını sağladı. Bu sırada kurulan özel ekip dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı ve  bir poşete de para şeklinde kağıt doldurup N.K.'ya verdi. Sabah saatlerinde N.K ile tekrar irtibata geçen dolandırıcılar,  istedikleri parayı hazırlayıp hazırlamadığını sordu. N.K. da parayı hazırladığını söyledi. Bunun üzerine dolandırıcılar, kadına parayla birlikte tren garına gelmesini istedi. Kurulan özel ekipten bir polisin kullandığı taksiye binen N.K., önce tren garına gitti. Kadını daha sonra bir alışveriş merkezinin önüne çağıran dolandırıcılar, paraları çöp kutusuna bırakmasını istedi. İçinde para şeklinde kağıtlar bulunan poşeti çöp kutusuna bırakan N.K., oradan ayrıldı. Poşeti almaya gelen 2 dolandırıcı çevrede önlem alan polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 34 yaşındaki İsmail Ay ve 24 yaşındaki Mehmet Yaşar Güneş sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. İsmail Ay tutuklanırken, Yaşar Güneş de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Polis, N.K.'nın altınlarını alan kişilerin de şebekenin diğer üyeleri olduğu saptadı. Bunun üzerine altınları alan dolandırıcılarında bulunması için çalışma başlatıldı. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yaşar İsmail Ay Selçuklu Konya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title