Haberler

Sunay Akın'a Büyük İlgi

Güncelleme:

Ramazan'a Özel Hikayeler Adlı Oyunda Sahne Alan Sunay Akın, İzleyenlerden Büyük İlgi Gördü

Aktekke Kent Meydanı alanını dolduran izleyicilerin sık sık alkışlarla kestiği oyunda tarihden hem düşündüren, hem güldüren gerçek olayları anlatan Sunay Akın, kendisini izleyenleri de, ilk kez yeni öğrendikleri olaylarla tanıştırdı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği geceye; Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Milletvekilleri Melüt Akgün ve Lütfi Elvan, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik'te katıldı.

Gösteri öncesi, Milletvekilleri Mevlüt Akgün ve Lütfi Elvan'ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, halkımızın Ramazan Ayı'nı kutlayarak, yazar Sunay Akın'ın kişiliği ve çalışmaları hakkında Karamanlılara bilgi verdi. Başkan Uğurlu konuşmasında, bu tür etkinlikleri ayda bir kez düzenlemek istediklerini söyleyerek: "Sizlerden gelecek ilgi doğrultusunda Devlet Tiyatrolarının bir oyununu her ay ilimize getirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Sunay Akın sahne almadan önce yazarın 2005 yılında İstanbul'da kurduğu Türkiye'nin tek Oyuncak Müzesi'ni tanıtan slayt gösteri halkımız tarafından ilgiyle izlendi. Ardından sahneye davet edilen Sunay Akın yaklaşık 2 saat süren gösterisinde; "Karanlığı, okumakla ve bilgi ile aydınlatacağız." diyerek,Türkiye'nin Osmanlı tarihinde ve mevcut Cumhuriyet döneminde yaşadığı ve yaşamaya devam ettiği enteresan konulara değindi.

İlimizi çok beğendiğini, mütevazi kişiliği ve Karamanlılarla kendini buluşturduğu için Başkan Uğurlu'ya teşekkür eden Akın: "Bazı ülkelerde insanlar çocuklarına örnek olsun, öğrensinler diye o tarzda bilimsel oyuncaklar alırlar. Biz ise çocuklarımıza ayak altında dolaşmasınlar, oyalansınlar diye oyuncak aldık. İşte bu yüzden şimdi o çocukların söz sahibi oldukları ülkelerin kapısında, şimdi biz oyuncak olduk." diyerek gecenin anlamını özetledi.

Gecenin sonunda Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Sunay Akın'a çiçek ve Karaman hatırası hediyeler sunarken, Akın isteyenlere kitaplarını da imzaladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title