Haberler

Son Dakika: İstanbul'da 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi onaylandı

Güncelleme:

Son dakika: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, kent genelindeki minibüs ve taksi dolmuşların taksiye dönüştürülmesiyle ilgili teklif görüşüldü. İhtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi kabul edildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'un ihtiyaç duyduğu sayıda taksi için mücadele devam edecek. Yeni taksiler hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, taksi dolmuş ve minibüsleri yakından ilgilendiren bir karar alındı. İBB UKOME Toplantısı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında, Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

MİNİBÜS VE TAKSİ DOLMUŞLAR TAKSİYE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifi konuşuldu. Toplantıda yapılan oylamada, 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi teklifi onaylandı.

İBB 5 BİN YENİ TAKSİ PROJESİ HAZIRLAMIŞTI

İBB, İstanbul genelinde 17 bin 395 taksinin yetersiz olduğunu söyleyerek yeni taksi projesi hazırlamıştı. Proje kapsamında 5 bin yeni taksinin İstanbul'da hizmete girmesi amaçlanıyordu.

TEKLİF 11 KEZ REDDEDİLMİŞTİ

Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) geçtiğimiz ay düzenlenen toplantısında gündeme alınan teklif 11. kez reddedilmişti.

"İSTANBUL'A 2125 YENİ TAKSİ"

Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, taksi sorununu çözmek için attıkları adımın sonuç verdiğini söyledi. İmamoğlu, "İstanbul'a 2125 yeni taksi. İstanbul'un taksi sorununu çözmek için attığımız adım sonuç verdi. İhtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi UKOME'de onaylandı. İstanbul'un ihtiyaç duyduğu sayıda taksi için mücadele devam edecek. Yeni taksiler hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Son Dakika: İstanbul'da 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi onaylandı

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (13)

seyfullah aydın:

istanbulda taksi sıkıntısının çözümünün tek yolu gelecek seçimlerde iktidarın el değiştirmesidir onlar ukomenin yapısını değiştirip istanbulu kendilerine oy vermediği için hesapta cezalandırıyor ama yazın seçimlerde yaptıklarının karşılığını mutlaka alacaklar

67
58
yanıtYanıtla
ALİCAN:

İstanbul'da şu anda örneğin var olan on bin bakkal dükkanı yanında yüz bin kişi daha bakkal dükkanı açmak istese açabilir. Çünkü ticaret serbesttir. Ancak konu taksicilik olunca Devlet kasıtlı olarak taksici esnafının sayısını sınırlayarak İstanbulluyu taksi mafyasına yem ediyor.

50
10
yanıtYanıtla
TT:

Fazla değil 10 sene içinde elektrikli şöförsüz taksiler işlemeye başlayacak...O zaman bu şöförleri neye dönüştüreceğiz onu düşünelim...Özellikle kapıyı açıp yere tüküren şöförlerin neye dönüştürüleceğini çok merak ediyorum...

48
5
yanıtYanıtla
Fakır:

taksici ıslah etme projesi yapılmalı. iyi bir ıslaha ihtiyacı var taksicilerin

47
4
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

TAKSICILERIN 100DE SEKSENI ÜCKAGITCI! KISA MESAFE YOLCU ALMIYORLAR!! ARADIKLARI YOLCU KESESI BOL ARAPLAR!!! TAKSIMETRE ACTIRMAYAN ARAPLAR !!

36
5
yanıtYanıtla
ÖZGÜR KARDEŞ:

Özel taşımacılık artmalı. Taksiler yetersiz ve sürücülerin çoğunun politikaları yanlış

38
2
yanıtYanıtla
ferfer:

zengin zübbeler bir el hareketiyle taksiye binecek diye gündemi meşgul etmeyin kardeşim halkın sorunlarını çözün bırakın boş işlerle uğraşmayı millet ay sonunu getiremiyor ne taksisi

17
21
yanıtYanıtla
High Priv:

Ak Parti taksi sayısının artmasını neden onaylamıyor? Sonra suçlu yine İmamoğlu...

19
18
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Çok az olmuş, taksi 3 e sayı olarak katlanmadan bu sorun çözülmez devamı olması gerekir ..

27
5
yanıtYanıtla
Mehmet Şinasigillerinkininkini:

Kaç kere mağdur olduk.. iktidar İstanbul'u bu şekilde cezalandiriyor bu net.ama seçim zamanı da cezayı kesme görevi el değiştirecek..akpye oy verip taksi bulamıyoruz diyen kapasin çenesini

11
16
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title