Haberler

Soma'da Şehit Madencilerin Oğullarına Sünnet Düğünü

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faicada yaşamlarını yitiren madencilerden Ali Yüksel'in 10 yaşındaki oğlu Furkan Yüksel ile Ferhat Tokgöz'ün 4 yaşındaki oğlu Selim Tokgöz için sünnet düğünü yapıldı.

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faicada yaşamlarını yitiren madencilerden Ali Yüksel'in 10 yaşındaki oğlu Furkan Yüksel ile Ferhat Tokgöz'ün 4 yaşındaki oğlu Selim Tokgöz için sünnet düğünü yapıldı.

Türkiye, Furkan Yüksel ve ikizi Betül Yüksel'i, Soma'daki faciada yaşamını yitiren 301 kişiden biri olan babaları Ali Yüksel'in mezarına bıraktıkları mektuplarla tanıdı. Cennete gittiğini düşündükleri babalarının mezarına bıraktıkları notta, Betül pilot olmak istediğini, ikizi Furkan ise önce pilot sonra ise astronot olmak istediğini belirtmişti. İki kardeş, mektuplarındaki bu hayallerinin gazete ve televizyonlarda haber olmasının ardından dünyadaki üç uzay kampından biri olan Ege Serbest Bölgesi'ndeki Uzay Kampı Türkiye'de 6 gün boyunca ağırlandı. İkizler, astronotların ay yürüyüşünü ve uzay uçuş görevini simülatörlerle adeta gerçekmiş gibi yaşadı. Gazeteci - yazar Yılmaz Özdil, facianın ikinci yıldönümü olan geçen 13 Mayıs'ta bir kez daha onları kaleme alıp, Furkan'ın 22 Mayıs'ta sünnet düğünü olduğunu duyurup, "Gelin, hep beraber kirvesi olalım" çağrısında bulundu.

Özdil'in bu çağrısı ile bisiklet, uçurtma, tavla, satranç takımı, futbol topu, saat, kolye, oje, parfüm, kitap gibi Türkiye'nin pek çok yerinden hediye yağdı. Evine kargo araçlarından biri geldi, biri gitti. Furkan'ın köpeği Tarçın da unutulmadı. Tarçın için de poşetler dolusu mama, tasma gibi çeşitli hediyeler gönderildi. Furkan ve ailesi gelen çok sayıdaki hediye karşısında şaşkına uğrarken, fazla hediyeleri başkalarıyla paylaşma kararı aldı.

Furkan için bugün Atatürk Mahallesi, doktor Atıf İkiz Sokak'taki evlerinin önünde sünnet düğünü düzenlendi. Törene, Türk Copper Motosiklet Kulübü'nün İzmir'den gelen üyeleri, Furkan'ın yakınları ve komşuları katıldı. Gönüllü olarak törene katılan Bodrum Sunu Sahne ekibi palyaço ve çeşitli akrobasi gösterileriyle Turgutlu Mehteren Takımı da çaldıkları marşlarla düğüne renk kattı. Daha sonra oluşturulan faytonlu düğün konvoyu eşliğinde ilçe turu atıldı. Sünnet kıyafetleri giyen Furkan Yüksel, "Heyacanlıyım. Çok yerden arkadaşlarım sünnet düğünüme katıldı. Hediyeler geldi. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Ardından aynı faciada yaşamını yitiren madencilerden Ferhat Tokgöz'ün 4 yaşındaki oğlu Selim Tokgöz'ün Soma Linyit Spor Salonu'nda yapılan sünnet merasimine geçildi. Burada da aynı şekilde gösteriler sunuldu. Sünnet törenine katılan çocuklara çeşitli hediyeler dağıldı. Küçük Selim'in kirveliğini aynı gün sünnet düğün olan Furkan Yüksel'in amcası Erhan Yüksel yaptı.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Furkan Yüksel Ali Yüksel Soma Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Bakmadan Geçme

17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Türkiye-Hollanda voleybol maçı ne oldu, kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları) maçı ne oldu? Almeria Barcelona maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almeria Barcelona maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Discord çöktü mü? Discord problem mi var 16 Mayıs 2024? #128680
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

title