Haberler

Siverekli Ailelere 'Erken Yaşta Evlilik' Semineri Verildi

Güncelleme:

Siverek Sosyal Hizmet Müdürlüğü tarafından Siverekli ailelere "Erken Yaşta Evlilik" konulu seminer düzenlendi.

Siverek Sosyal Hizmet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen ailelere "Erken Yaşta Evlilik" konulu seminerde katılımcılara evlilik süreçleri ve evlilikte karşılaşılacak sorunlar ve çözüm önerileri anlatıldı.

Siverek Sosyal Hizmet Merkezi Kurucu Müdür Vekili Barış Demir, müdürlüğün sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden yararlanmakta olan ailelere yönelik olarak düzenlenen 'Erken Yaşta Yapılan Evlilikler' konulu eğitim seminerlerinin önümüzdeki süreçlerde devam edeceğini söyledi.

Demir, düzenledikleri eğitimlerle erken yaşta yapılan evliliklerin kişiye yarattığı psikolojik travmaları, erken yaşta yapılan doğumların anne ve bebek sağlığında yaratabileceği riskler ve eğitimin önemine değindiklerini belirtti.

Demir, söz konusu eğitim ile özellikle erken yaşta yapılan evliliklerin çocuklar üzerindeki ekonomik, sağlık, eğitim alanlarında bırakacağı olumsuz etkiler üzerinde durulmuş olup, ailelerin erken yaşta evlilikler konusunda düşünceleri alınarak çözümler konusunda bilgilendirildiğini de sözlerine ekledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Siverek Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title