Haberler

Sinop'ta 1956 yangınında hayatını kaybedenler anıldı

Güncelleme:

Sinop'un Gerze ilçesinde 13 Şubat 1956'da yaşanan ve 21 kişinin öldüğü yangında hayatını kaybedenler anıldı. Yangında ölenlerin mezarları ziyaret edilerek dua edildi. Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, yangında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Sinop'un Gerze ilçesinde 13 Şubat 1956'da yaşanan ve 21 kişinin öldüğü, çok sayıda ev ve iş yerinin yandığı yangında hayatını kaybedenler anıldı.

Yangında ölenlerin mezarları ziyaret edilerek dua edildi. Ardından Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Kaymakam Mehmet Deniz Arabacı, yangında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Yangın faciasında 21 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatan Arabacı, "İnşallah ülke olarak, Gerze olarak bundan sonra böyle acılar yaşamayız. Bu vahim olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. O günü yaşayan ve bugün de bazıları aramızda bulunan vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Arabacı'nın konuşmasının ardından yangından kurtulanlar, yaşadıklarını anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Deniz Gerze Sinop Ölüm Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title