Haberler

Silopi'de Eve Tank Topu İsabet Etti! 11 Yaşındaki Çocuk Öldü

Güncelleme:

Operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde eve isabet eden top mermisi 11 yaşındaki Mehmet Mete'nin ölümüne neden oldu.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi'nin Karşıyaka Mahallesi'nde 11 yaşındaki Mehmet Mete isimli çocuk, eve tanklardan atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Evrensel'e konuşan HDP Milletvekili Aycan İrmez, kendisinin de bulunduğu Silopi'de mahallelerin sürekli tanklarla top atışına tutulduğunu belirterek, "11 yaşındaki Mehmet Mete, bu top atışlarının birinde kafasına isabet eden şarapnel parçası nedeniyle ağır yaralanıyor. Ambulans gidip almadığı için evinde can verdi." dedi.

"CENAZELERİ ALAMIYORUZ"

Devam eden çatışmalar nedeniyle cenazeyi evden alamadıklarını söyleyen İrmez, "Burada bir savaş hali yaşanıyor. Cenazelerimizi alamıyoruz. Yaralılarımızı hastaneye kaldıramıyoruz. Sokağa çıkma yasağının ilk gününde yapılan top atışları nedeniyle kalp krizi geçiren 70 yaşındaki bir vatandaşın cenazesi hâlâ evinde bekliyor. İki gün önce katledilen 47 yaşındaki annenin cenazesi sokak ortasında bekliyor. Bırakın toprağa vermeyi, cenazeleri oldukları yerden bile alamıyoruz" dedi.

"11 KİŞİ ÖLDÜ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR"

Silopi'de şu ana kadar 11 kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen İrmez, "Ölenlerden 2'si kalp krizi nedeniyle, diğerleri tank atışı ya da keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Ondan fazla yaralı olduğunu bildiklerini ancak insanların korkudan hastaneye gidemediğini ve evlerinde tedavi olmaya çalıştığını söyleyen İrmez, "Hastaneye giriş yapanların telefonları kapatılıyor ya da alıkonuluyor. Hiçbir savaş döneminde hastanelerde böyle bir abluka olmadı." dedi.

"BAKAN YARDIMCISI 'TEMİZLİK VAR' DEDİ"

Cenazelerin alınması ve yaralıların hastaneye ulaştırılması için kaymakamı aradıklarını, her defasında danışmanının telefona çıktığını ve daha sonra kendilerine geri dönüş yapmadıklarını söyleyen İrmez, "Söylediklerimizi dikkate almıyorlar. 'Bizlik bir durum yok' diyorlar. Vali ilk günden beri cevap vermiyor telefona. Özel kalemi not alıyor o kadar. 155'i arıyoruz. En son içişleri bakan yardımcısıyla görüşebildim. Burada yaşanan durumu anlattım. 'Şu an orada temizlik yapılıyor' gibi bir söylem kullandı. Ben 'Burada evlerde halk var. Kimi temizliyorsunuz' dedim. Konuşmaya, diyalog yoluyla buradaki sorunları çözmeye çalışıyoruz. Ama maalesef muhatap bulamıyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Aycan İrmez Mehmet Mete Şırnak Silopi Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500

Yorumlar (152)

adam:

Vicdanini yitirmis bir devlet, vicdanini yitirmis bir millet. Ülke kan gölüne dönmüs siz daha hala kin kusuyorsunuz. Bunun vebali agirdir AKpak müslümanlar, unutmayin, bu sevindiginiz ates sizin ocaginizada düsecek.

80
23
yanıtYanıtla
ayhan:

Sen adam olamazsin o rumuzu kullanma hey gidi hdp liler once hainlik yapiyonuz kisilincada magdur edebiyati yapiyonuz kabul edin hainsiniz hain

yanıt0
yanıt2
kürt:

TC nin gücü anca çocuk kadın ve yaşlılara yeter. rusya içimizden geçecek sıkıyorsa bir rus çocuğu öldürün

70
30
yanıtYanıtla
cemo:

selo da öyle diyordu. . . kara kutusunu dağıttık. . şimdi konuşacağın yerde ağzın esas işini görsün

yanıt3
yanıt2
.....:

Davosta İsrail liderine ''sizin masum çocukları nasıl öldürdüğünüzü biliyorum'' diyen Erdoğan, biz de senin masum çocukları nasıl öldürdüğünü biliyoruz.

49
36
yanıtYanıtla
BENAV:

ALLAH O ÇOCUĞUN AHINI YERDE BIRAKMASIN. EVİNE OCAĞINA ATEŞ DÜŞSÜN

72
11
yanıtYanıtla
no pasaran:

akp ve türk dışında herkesi terörist ilan edenlere insanlığı anlatamazsınız onlar masum çocuk öldürse bile zaten büyüyünce terörist olacaktı der gene kendilerini aklar

60
12
yanıtYanıtla
hak:

Bunudami PKK yapti yobazlar?????

47
22
yanıtYanıtla
24 nolu na:

üzülemedim bu memleketin huzurunu çok kaçırdılar

34
35
yanıtYanıtla
OSMANLI:

Ne mutlu turkum diyene kadar devam

32
35
yanıtYanıtla
Tüm 152 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title