Haberler

Silifke'de Örtü Altındaki Erikler Çiçek Açtı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde örtü altında döllenmesi arılar tarafından sağlanan erik ağaçları çiçek açtı.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde örtü altında döllenmesi arılar tarafından sağlanan erik ağaçları çiçek açtı.

Örtü altı üretimin merkezi olan Silifke İlçesi'nde açık alanda hasadı nisan ayının ilk haftası yapılan can eriğinin, örtü altında mart ayının ikinci haftası hasat edilmesi hedeflendi. Çiçeklerin meyveye dönüşmesi aşamasındaki döllenme ise yine sera içerisine konan kovanlardaki arılarla sağlanıyor.

"KİLOSU 200 LİRADA SATILACAK"

Çiçek açan örtü altıdaki erik bahçelerinde inceleme yapan Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkan Vekili Mustafa Göktaş, Türkiye genelinde kar yağışı nedeniyle her yer beyaza bürünürken Silifke'de eriklerin çiçek açmasıyla bahar havasının görüldüğünü söyledi. Göksu Vadisi köylerinde yaklaşık 10 dönümlük erik bahçesinin örtü altına alındığını ve yaklaşık 10 ton erik hasadının yapılmasının hedeflendiğini ifade eden Göktaş, şöyle dedi:

"Açık alanda ilk erik hasadı nisan ayında yapılıyor. Örtü altına alınan bahçelerde ise Mart ayının ikinci haftasında hasat yapabiliyoruz. Erken hasat yapıldığı için de fiyatlar yüksek oluyor. Bu yıl da ilk hasadını yapacağımız eriğin kilosunu geçen yıl olduğu gibi 200 liradan satmayı hedefliyoruz."

"TEKNOLOJİYİ İYİ DEĞERLENDİRSİNLER"

Göksu Vadisi'nde Keben başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören ile ilçe merkezinde Kabasakallı, Atayurt, Atakent, Taşucu Mahalleleri'nde açık alanda erik üretiminin yapıldığını dile getiren Göktaş, bu yıl 8 bin ton erik hasat etmeyi beklediklerini söyledi. Göksu Vadisi'nin mikroklima özelliği nedeniyle Türkiye'de ilk turfanda eriğinin hasadının da Silifke'de yapıldığını vurgulayarak üreticilere tavsiyelerde de bulunan Göktaş, çok alandan çok verim almanın önemli olmadığını, esas önemli olanın az alan çok verim almak olduğunu kaydetti. Bunun yolunun da gelişen teknolojiyi değerlendirmekten geçtiğini ifade eden Göktaş, "Bu bakımdan bütün çiftçilerimiz teknolojiyi çok iyi değerlendirip, yapılan tarım fuarlarına ve bilgilendirici seminerlere katılmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Silifke eriğinin görünümü ve lezzeti ile tüketici tarafından talep edildiğini vurgulayan Göktaş, eriğin getirisi dolayısıyla ilginin sürekli arttığını ve üretim alanının da buna bağlı olarak genişlediğini ekledi.

(05.02.2015,,GÖRÜNTÜ) - Silifkemersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Göktaş Silifke Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title