Haberler

Şehit Uzman Onbaşı'nın Cenazesi Gözyaşlarıyla Uğurlandı

SURİYE'de PKK/PYD'li teröristlerin düzenlediği havanlı saldırıda ağır yaralanan, 10 gündür verdiği yaşam mücadelesini dün kaybederek şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halis Sayın, memleketine uğurlandı.

SURİYE'de PKK/PYD'li teröristlerin düzenlediği havanlı saldırıda ağır yaralanan, 10 gündür verdiği yaşam mücadelesini dün kaybederek şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halis Sayın, memleketine uğurlandı. Şehit Uzman Onbaşı Sayın'ın cenazesinin tören için gasilhaneye getirildiği sırada, annesinin cenazesini bekleyen bir kadın, "Annemi gördüm, seni görmeyeydim" diye gözyaşı dökerek, baygınlık geçirdi.

31 Mart günü Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Suriye'nin Azez ile Afrin kentleri arasındaki Melkiye bölgesindeki Türk askerlerinin bulunduğu alana PKK/PYD'li teröristler tarafından havan saldırısı düzenlendi. Teröristlerin saldırısında Sözleşmeli Er Mustafa Ergen şehit oldu, Uzman Onbaşı Halis Sayın ise ağır yaralandı. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilen ve yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Sayın, dün akşam doktorların tüm müdahalelerine rağmen şehit oldu. 10 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek şehit olan Halis Sayın'ın ailesi ise oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Şehit onbaşı Halis Sayın'ın cenazesi, bugün sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Asri Mezarlık Gasilhanesine getirildi. Şehidin naaşının gasilhaneye getirilişi sırasında, vefat eden annesi Hatice Meşi'nin cenazesini bekleyen kızı Emel Meşi gözyaşı dökmeye başladı. Annesinin acısını unutarak şehit onbaşı için 'Askerim, annemi gördüm, sizi görmeyeydim' diyerek baygınlık geçiren Emel Meşi'yi, kendisi gibi ağlayan yakınları teselli etmeye çalıştı.

Piyade Uzman Onbaşı Halis Sayın'ın cenazesi, gasilhanede yapılan işlemlerinin ardından Türk bayrağına sarılı tabuta konuldu. Şehit Halis Sayın'ın cenazesi burada okunan duaların ardından askerler tarafından cenaze nakil aracına taşındı. Şehit Uzman Onbaşı'nın cenazesi daha sonra götürüldüğü 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından, memleketi Niğde'ye uğurlandı.

- Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suriye Piyade PKK Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title