Haberler

Şehidin Evine Ateş Düştü

Güncelleme:

Beytüşşebap'da şehit düşen 10 askerden biri olan Piyade Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyündeki evine ateş düştü.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezine PKK'lı teröristlerce dün gece düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen 10 askerden biri olan Piyade Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyündeki evine ateş düştü.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma yaşandı. Beytüşşebap merkezinde dün gece saat 22.00 sıralarında polis ve askeri noktaları hedef alan teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı. Çatışmada Muğlalı Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın aralarında bulunduğu 10 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Sabah saatlerinde Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı evindeki baba ocağına şehit haberi verilirken, baba Bayram Uysal ve anne Nazmiye Uysal gözyaşlarına boğuldu. Fenalık geçiren anne, sağlık ekipleri ve aile yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı ancak feryatları yürek yaktı. Olayın şokunu üzerinden atlatamayan aile, gazetecilerin de eve yaklaşmasına izin vermedi. Jandarma ekipleri, evin uzağında bir noktadan geçişleri kontrol altına alarak gazetecilerin eve yaklaşmasına izin vermedi.

Bu arada şehit haberi üzerine Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın evine taziye için çevredeki vatandaşlar akın etmeye başladı. Haberi duyan çok sayıda vatandaş eve giderken, Köyceğiz Garnizon Komutanı Binbaşı Barış Yıldırımer, Köyceğiz Jandarma İlçe Bölük Komutanı Yüzbaşı Zafer Tuncer, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici de aileyi ziyaret ederek taziyede bulundu. Olayı duyan vatandaşlar Yangı köyünün sokak ve evlerini bayraklarla donattı.

Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın cenazesi halen Şırnak'ta bulunuyor. Bugün geç saatlerde Köyceğiz'e gelmesi beklenen cenazenin yarın düzenlenecek törenle toprağa verileceği öğrenildi.

Beytüşşebap'ta şehit olan Piyade Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal, 1989 yılında Köyceğiz'de dünyaya geldi. Beyobası Şadi Pirci İlköğretim Okulu Müdürü Bayram Uysal ile Naziye Uysal'ın ilk çocuğu olan Burak Erdi Uysal, Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu. Okuldan mezun olunca Aralık 2011'de silah altına alınan Burak Erdi Uysal'ın para biriktirmek için kısa dönem yerine, uzun dönem Asteğmen olarak görev yapmayı tercih ettiği belirtildi.

Burak Erdi Uysal'ın bir de kız kardeşi bulunuyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beytüşşebap Erdi Uysal Köyceğiz Muğla Politika Güncel Haberler

title