Haberler

Şanlıurfa'da İsrail'e Protesto

Şanlıurfa'da, Çeşitli Sivil Toplum Örgütleri Tarafından İsrail'in, 'rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' Kampanyası Kapsamında Gazze'ye İnsani Yardım Malzemesi Götüren Gemiye Yönelik Operasyonu Protesto Edildi. Ellerinde Filistin Bayrakları ile İsrail'i Protesto Eden Kalabalık, Tekbirler Getirip 'israil Şaşırma Sabrımızı Taşırma' Sloganı Attı.

ŞANLIURFA'da, çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından İsrail'in, 'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren gemiye yönelik operasyonu protesto edildi. Ellerinde Filistin bayrakları ile İsrail'i protesto eden kalabalık, tekbirler getirip 'İsrail şaşırma sabrımızı taşırma' sloganı attı.

Şanlıurfa'da 21 sivil toplum kuruluşunun yaklaşık 300 üyesi, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde bir araya gelerek, İHH gemilerine yönelik İsrail saldırısını protesto etti. Saldırıyı kınayan pankart ve fotoğraflarla İsrail aleyhine slogan atan grup sık sık tekbir getirdi. 'Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır' yazlı siyah pankart önünde basın açıklaması yapan Eğitim-Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, aylardır heyecanla hazırlanılan kampanya kapsamında Gazze'ye doğru yola çıkan gemilere saldırı düzenlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"54 ülkenin katılım gösterdiği tarihin en geniş katılımlı filosuyla ilgili Birleşmiş Milletler kararına ve uluslar arası tüm baskılara rağmen, katil İsrail yardımın ulaşmasına izin vermemiştir. Saldırının uluslar arası sularda yapılmış olması İsrail'in kural tanımaz tavrının yeni bir örneğini oluşturmaktadır. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, kime sorarsanız sorun; içinde kadın, çocuk ve yaşlıların bulunduğu, tamamen insani yardım malzemesi taşıyan, silahsız bir gemiye helikopterle komando indirilerek rastgele ateş açmak, hangi ülkenin yapabileceği bir iştir. Bu zulüm, bu işkence, bu canilik karışışında Amerika kör, Avrupa Birliği sağır, İslam ülkeleri duyarsız. Andolsun ki, biz kendimiz değiştirmediğimiz müddetçe Allah bizi değiştiremez. Şuan gemilerden hiçbir haber alınmamakta. Ölü sayısı kaça çıktı bilmiyoruz, yaralıların durumu ne bilmiyoruz. Nerdesin ey Birleşmiş Milletler. Sayın Davutoğlu, bugün kınamak yetmez. Kınamayı da protestoyu da bırak halk yapsın.Sen devletsin. İçimiz yanıyor, yüreğimiz serinletecek bir adım atın."

Açıklama sırasında kucağında çocuklarıyla eyleme katılan kadın ve erkekler sık sık; 'Kahrolsun ABD', 'Kahrolsun İsrail', 'Hamasa selam, direnişe devam' , 'Müslümanlar kardeştir', 'Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa', 'Gazze'ye selam direnişe devam' şeklinde sloganlar atıldı.

Polislerin geniş önlem aldığı protesto gösterisi açıklamanın ardından olaysız sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

Piyasaların gözü Merkez'in bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler aynı tahminde birleşti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title