Haberler

Salih Memecan, Siirt' Li Öğrencilerle Buluştu

Güncelleme:

Salih Memecan, öğrenciler için düzenlenen söyleşiye katıldı.

Ünlü Karikatürist Salih Memecan, Siirt' li öğrencilere buluştu.

Siirt Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğünün sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, ilimize davet edilen ünlü Karikatürist Salih Memecan, öğrenciler için düzenlenen söyleşiye katıldı.

Siirt Üniversitesi konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Mememcan, Öğrencilere, kariyerini ve karikatür çizmenin inceliklerini anlattı. Öğrencilerin merak ettikleri soruları da yanıtladı.

İlk defa Siirt' te geldiğini ve Tillo' yu çok beğendiğini, Siiirt' in tarihi ve doğal güzelliklerle güzel bir il olduğunu belirten Memecan, iyi bir karikatürist olmak için, çok çizim yapmak gerektiğini ve her çocuğun çizebilme kabiliyeti olduğunu belirtti

Kekeme olduğu için konuşamadığını bu nedenle karikatürist olduğunu ifade eden Memecan, yaşamından da çeşitli kesitler sunarak, öğrencilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Karikatür çizebilmek için bazı şartların gerektiğine dikkati çeken Memecan,

"bu iş için özel bir yetenek gerektirmiyor. Çok fazla çizim yapmak lazım.Bilgi ve birikiminiz olması ayrıca olaylara farklı pencerelerden bakarak, terslik ve zıtlıkları bulduğunuz zaman, topluma önemli mesajlar verirsiniz." diye konuştu.

Söyleşinin ardından Vali Ahmet Aydın tarafından Salih Memecan' a üzerine ismi yazılı Siirt battaniyesi hediye edildi.

Daha Sonra Salih Memecan, "Siirt Akademi" de incelemelerde bulunarak, buradaki yetkililerden bilgi aldı.

Burada Öğrencilerle sohbet eden ünlü Karikatürist Memecan, son yazdığı "Sizinkiler" adlı kitabını Akademi kütüphanesine hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Salih Memecan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title