Haberler

Sahipli Hayvanlar Zehirlendi

Muğla'nın Datça İlçesi'nde Sokak Hayvanlarından Sonra Bu Kez de Sahipli Hayvanlar Katledildi.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Mesudiye Köyü'ne bağlı Ovabükü'nde faaliyet gösteren Çiftlik Apart'a ait sekiz dönümlük arazide oluşturulan mini hayvanat bahçesinde yaşayan hayvanlardan bazıları son üç gün içersinde peş peşe zehirlendi. Üç gün içersinde, üç ördek ve dört kedi ölürken, zehirlendikleri belirlenen üç kedi ölümle pençeleşiyor. Kaybolan 12 kedi de bulunamadı.

ZEHİRLENMELER 5 YIL ÖNCE BAŞLADI

Hayvanların sahibi 71 yaşındaki Yüksel Jones, komşu butik otelin sahibinden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine cumhuriyet savcılığınca soruşturma başlatılırken, Jandarma ve tarım ilçe müdürlüğü yetkilileri olay yerine gelerek inceleme yaptı.

İngiliz eşi John Jones (67) ile birlikte 1988 yılında satın aldıkları sekiz dönümlük arazide apart otel işletmeciliği yapan Yüksel Jones, zehirlenme olaylarının beş yıl önce başladığına dikkat çekerek, ''Butik oteli kiralayan H.A. (Harun Aydın) daha geldiği gün bana, bu hayvanların yok olacağını söyledi. Burası yüzde beş tarım alanı ve hayvancılık serbest. Buna rağmen sürekli hayvanlarımla uğraştı. Defalarca zehirlenme olayları oldu' dedi. Geçen yıl, bahçedeki ördek, kaz, hindi, horoz ve keçilerin gürültü yaptıkları gerekçesiyle, komşusu tarafından Palamutbükü'nde denize atıldığını iddia eden Jones, ''Bu olayı herkes biliyor. Görenler bana haber verdi. Gittim, kazları denizden topladım. Son olay iki gün önce bir ördeklerimden birinin bahçede ölü bulunması ile başladı. Apartta müşteri olarak kalan Buket Debirbilek, başı kopartılmış olan örneği görünce bana haber verdi. Birlikte komşuya gittik. Neden bunu yaptığını sorduk. Kendisinin yapmadığını söyledi. Hayvanlarıma dokunmamasını söyleyince, (Bak ben sana neler yapacağım) diye tehdit etti. Ertesi gün kedilerin ölümleri başladı. 17 kedinin ancak 4'ünün ölüsünü bulabildim. Üç tanesi ölümle pençeleşiyor. Üç gün önce doğum yapan ve beş yavrusu olan anne de zehirlenenler arasında, şu an ölüm kalım savaşı veriyor' diye konuştu.

TEHDİT İDDİASI

Daha önceki olaylar nedeniyle komşusundan davacı olduğunu hatırlatan Jones, ''İki defasında savcılık takipsizlik kararı verdi. Bir dava Muğla'da sürüyor. Bugün tekrar jandarmaya bilgi verdim. Gelip inceleme başlattılar. Benim aynı zamanda can emniyetim yok. Tehdit ediyor, (Seni burada yaşatmayacağım, gelirsem oraya elimde kalacaksın) diye müşterinin yanında söyledi. Benim ve hayvanlarımın can emniyeti yok. Bu zalimliğe,zulme son verilmesini istiyorum' dedi.

KEDİ ÖLÜSÜ, ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜNE GÖNDERİLDİ.

Şikayet üzerine, jandarma ve tarım ilçe müdürlüğü yetkilileri olay yerine gelerek inceleme yaptı. Tarım ilçe müdürlüğü veterineri sistemli bir zehirlenme olayı ile karşı karşıya olunduğunu belirtirken, ölen kedilerden biri ile halen tedavisi süren bir kedinin İzmir Bornova Araştırma Enstitüsüne gönderilmesine karar verdi. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri de kedi ve ördek ölülerinin bulunduğu yerlerde araştırma yaparken, hayvanları zehirlediği iddia edilen H.A'nın da ifadesine başvurdu. H.A.'nın, jandarmaya verdiği ifadede suçlamaları kabul etmediği, ancak, komşu apartın kedi ve ördeklerinin kendi bahçesine geçerek müşterilere rahatsızlık verdiğini söylediği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title