Haberler

Sağlıkta Şiddete Karşı Savunma Sporu Önerisi

Türk Sağlık-Sen, sağlık personeline yönelik artan şiddet olaylarında en çok 112 Acil Servis ekibinin mağduriyet yaşadığını açıkladı.

Türk Sağlık-Sen, sağlık personeline yönelik artan şiddet olaylarında en çok 112 Acil Servis ekibinin mağduriyet yaşadığını açıkladı. Yaşanan olaylarda Sağlık Bakanlığı Alo 184 şikayet hattının da payı olduğunu savunan sendika, sağlık çalışanlarına savunma sanatı sporlarını öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınları tarafından cinayet, fiziksel ve sözlü taciz olaylarına maruz kalmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, olaylardan en çok 112 Acil Servis ekiplerinin nasiplendiğini söyledi. Doğruyol, "Sağlık hizmetleri sunumunda en önemli hizmetlerden bir tanesi de 112 Acil Sağlık Hizmetleri sunumudur. Her türlü acil vakaya müdahale eden 112 çalışanlarımız müdahale ettikleri pek çok vakada hakaret, küfür ve şiddete maruz kalmaktadırlar. Özellikle saldırgan, ajite bir durumda olan ve polis ekiplerinin kendilerinin bile zapt etmekte zorlandığı şahısları ambulansa bindirmeye çalışmakta; olay yerindeki halkla 112 çalışanlarını karşı karşıya getirmektedir. Bu saldırgan, ajite şahıslar tıbbi bir müdahale gerektiriyorsa ve ambulansa alınması gerekiyorsa mutlaka ambulansın arka kabininde yeterli polis ekiplerinin eşliğinde nakledilmeli, aksi takdirde daha güvenli olan polis ekip otoları ile taşınmalıdır" dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI SAVUNMA SPORU FORMÜLÜ

Özellikle sağlık alanında 'her ne olursa olsun vatandaş haklıdır' mantığı ile hareket edilmemesi gerektiğini ifade eden Doğruyol, "Sağlık çalışanlarını hiçbir şekilde korumayan sistem, Alo 184 şikayet hattı ve hasta hakları birimleriyle çalışanları adeta kıskaca almıştır. Biz elbette hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz. Ancak ortada sağlık personeline karşı büyük bir haksızlık vardır. Devlet memuru olarak devleti temsilen verilen sağlık hizmetleri sunumu, başta Sağlık Bakanlığı yetkilileri olmak üzere takdir görmemektedir. Sağlık çalışanları sahipsiz kalmıştır. Sendikamızın yaptığı ankete göre 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanlarımızın yüzde 82'si şiddete uğramıştır. Başta 112 çalışanlarımız olmak üzere sağlık personeline savunma amaçlı yakın dövüş teknikleri öğretilmelidir. Yaşanan sözlü ya da fiili saldırılardan hemen sonra sağlık müdürlüğü avukatları olayın adli mercilere intikal ettiği ilk anda olaya müdahil olarak, sağlık çalışanlarının yanında yer almalı, verilen ilk ifadelerin, tutulan raporların uygun olmasını sağlayarak süreci yakından takip etmelidir" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Ahmet Doğruyol İzmir Politika Güncel Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title