Haberler

Ruandalılar ilk kez kendi fotoğraflarına dokundu

Güncelleme:

Canon, Wi-Fi özelliği, küçük ve taşınabilir olmasıyla her ortamda kolayca kullanılabilen Selphy CP1200 fotoğraf yazıcısı ile Ruanda'nın başkenti Kigali ve kırsal kesimlerinde dolaştı.

Teknolojik ürünler insanlara hareket halindeyken de, yerleşik hayatlarında yapabilecekleri imkanlar sunmak amacıyla üretiliyor. Fotoğraf çektiğinizde anında cep telefonunuza veya bilgisayarınıza atabileceğiniz Wi-Fi özelllikli fotoğraf makineleri son dönemlerde popüler ürünlerin başında yer alıyor. Bununla beraber Canon'un Selphy isimli küçük, taşınabilir, Wi-Fi özelliği bulunan fotoğraf yazıcıları da kırsal kesimde olsanız dahi, kablosuz iletişim imkanı sayesinde çektiğiniz fotoğrafın anında çıktısını alıp, fotoğraf kağıdına basma ve o anı hemen yerinde belgeleme şansını sizlere sunuyor.

İnsanların hayatına dokunma ve günlük yaşamlarında bir gülümseme yaratabilmek maksadıyla Canon'u temsilen fotoğrafçı ve gezgin Sarp Özkar, Ruanda'ya bir haftalık bir seyahat gerçekleştirdi. Bu seyahat esnasında, Ruanda'nın başkenti Kigali'nin yanı sıra, kırsal kesimlerine de gidilerek hayatı boyunca kendi fotoğrafını kağıda basılmış halde görmeyenve bu imkanları olmayan kişilerin fotoğrafları çekildi; Canon onların hayatlarına dokundu. Bazıları ise, daha önce fotoğraflarını bu şekilde ellerine almışlardı ancak çalıştıkları ortamda, giydikleri iş kıyafetleriyle ve en önemlisi hiç beklemedikleri bir anda, karşılarına çıkıp fotoğraflarını çekilmesi ve anında çıktı alınarak verilmesi, onlara tarifi mümkün olmayan bir mutluluk yaşattı.

Kigali'de bir süpermarketin güvenlik görevlisi olarak çalışan, John Hitayezu "Sizi bir anda karşımda görüp fotoğraf çekmek istediğinizde bir anlam verememiştim. Ancak ilk defa çalışırken biri benim fotoğrafımı çeki, fotoğraf kağıdı şeklinde bana verdi. Bu benim için hayatımda unutamayacağım muhteşem bir anı oldu." dedi.

Çocuğu ile birlikte pazar yerinde Canon ekibine yaklaşan Claudine'i o an fotoğraflandığında "Beni çok mutlu ettiniz, oğlumla böyle bir resmimiz hiç olmamıştı, evimizin en güzel köşesine bu resmimizi koyacağız." dedi.

Musanze mağaralarında güvenlik görevlisi olarak çalışan Theo ise, "Bize değer verdiniz, 10 yıldan uzun süredir burada çalışıyorum ama hiç iş üniformamla fotoğrafım olmamıştı. Bana çok değerli bir anı verdiniz, sizlere çok teşekkür ediyorum." dedi.

Moto kurye olarak çalışan Innocent ise, "Her gün yaptığım gibi, müşterilere evraklarını dağıtırken yolun kenarında sizi gördüm ve merak edip durduğumda, bana yakınlık gösterip, fotoğrafımı çektiniz. Yıllardır bu işi yapıyorum ve hep aynı şekilde sabahtan akşama kadar çalışıyorum. İlk defa böyle güzel bir jestle karşılaştım ve ilk defa çalışırken motorumla bir fotoğrafım oldu. Hepinize teşekkür ederim." dedi.

Canon'un Selphy yazıcıları ile dünyanın her yerinde, çektiğiniz fotoğrafları ister cep telefonunuzdan, isterseniz Canon fotoğraf makinenizden anında çıktı alıp, anınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. Üstelik son derece hafif, elde taşınabilecek kadar küçük Canon Selphy yazıcıları seyahatinizde her an yanınızda, size hiçbir zahmeti olmadan taşıyabilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Canon Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

Tayfun Duygulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Tayfun Duygulu kaç yaşında, nereli? Tayfun Duygulu biyografisi! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 15 Mayıs Çarşamba Survivor yeni bölüm! 15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title