Haberler

Romanya Büyükelçisinden Ziyaret

Rektör Kaya, Büyükelçi Gabrial Catalin Şopanda'yı Ağırladı


Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Gabriel Catalin Şopanda, Romanya- İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende ve beraberindeki heyetle birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Veysel Eren ve Uluslararası İlişkiler Birimi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Yıldız da hazır bulundu.

Mustafa Kemal Üniversitesi ve Romanya Üniversiteleri arasındaki işbirliği ve öğrenci değişimlerinin konuşulduğu ziyarette Rektör Kaya, Büyükelçi Şopanda'nın ziyaretinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Konuşmasında Mustafa Kemal Üniversitesi'ni tanıtan Rektör Kaya, Üniversitemizde yaklaşık 26 bin öğrenci, 500'e yakın öğretim üyesi olduğunu ve eğitim öğretimi 11 fakülte, 6 yüksekokul, 11 meslek yüksekokuluyla verdiklerini söyledi.

ROMANYA'DAN ÖZELLİKLE FİZİK TEDAVİ STAJI İÇİN ÖĞRENCİ GELİYOR

1992 yılında kurulan bir üniversite olduklarını ifade eden Rektör Kaya şu bilgileri paylaştı: "Geçen yıl İskenderun Teknik Üniversitesi bünyemizden ayrıldı. Onunla beraber Hatay'da 39 bin civarı öğrencimiz bulunuyor.
Romanya'dan 9 üniversiteyle anlaşmamız var. Üniversitemize Romanya'dan geçen yıl fizik tedavi alanında staj yapmak için 12 öğrenci geldi. Şuanda Romanya'dan Fizik Tedavi Bölümü ikinci sınıfta okuyan bir öğrencimiz bulunmakta. Bazı zamanlarda lisans eğitimi veya staj için diğer bölümlerden de öğrenciler geliyor ancak bizim Romanya'ya giden öğrenci sayımız az ve bu sayıyı arttırmak istiyoruz."

BÜYÜKELÇİNİN GELMESİ MORAL OLDU

Bir büyükelçi olarak Hatay'a ve buraya gelmelerinin kendileri için çok önemli bir moral kaynağı olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Kaya, "Buraya gelmeniz Hatay ve bizler için çok önemli çünkü Suriye'deki iç karışıklıklar Hatay'ı olumsuz etkiledi. Hatay ile ilgili olumsuz bir algı oluştu. Fakat gezilip görüldüğünde Hatay'ın sakin, tarihi ve doğal zenginlikleriyle çok güzel bir şehir olduğu fark edilecektir. Hiçbir şekilde olumsuz bir hava hissetmeyeceklerdir. Hatay'a gelenler gönül rahatlığıyla buraları gezebilirler. Hatay'ın tanıtımı konusunda sizlerin de büyükelçi olarak katkılarınızı bekleriz." şeklinde konuştu.

ÖNCE KAYGI SONRA MEMNUNİYET

Büyükelçi Gabrial Catalin Şopanda da konuşmasında Türkiye'de Mustafa Kemal Üniversitesi de dahil olmak üzere önemli bazı üniversiteler ile Erasmus ve Erasmus+ öğrenci değişim programları üzerinden anlaşmaları olduğunu belirterek, bunların yanı sıra öğrencilerin bireysel anlamda başvuru yapabilecekleri programlara da sahip olduklarını ve bu öğrencilere burs imkanı sağladıklarını kaydetti.

Ziyarete Erasmus değişim programıyla gelen Üniversitemiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi Romanyalı Adrian Titus da eşlik etti. Titus ise buraya gelmek istediğinde ailesiyle birlikte haritaya baktıklarını ve endişe duyduklarını dile getirerek, "Fakat geldikten sonra hiçbir sıkıntı yaşamadık." diye vurguladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İskenderun Hasan Kaya Romanya Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title