Haberler

Rasim Ozan, Beyaz TV'nin Başını Yaktı! RTÜK Hem Yayın Durdurma, Hem Para Cezası Verdi

Güncelleme:

Son dakika! RTÜK, Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözleri nedeniyle Beyaz TV'ye, 5 kez program durdurma ve para cezası verilmesini kararlaştırdı.


RTÜK, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak vatandaşlara yönelik tepki çeken sözlerine ilişkin kararını verdi. Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol isimli programa Kütahyalı'nın sözleri nedeniyle kanala, 5 kez program durdurma cezasının yanı sıra para cezası da verilmesini kararlaştırdı. Karar oy birliğiyle alındı.

5 KEZ PROGRAM DURDURMA, YÜZDE 5 REKLAM KESİNTİSİ

Programa, RTÜK kanununu 8. Maddesinin B bendindeki "Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz" maddesinden ceza verildi. Kanala 5 kez program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Bu durumda Beyaz TV'ye geçtiğimiz ayki reklam gelirinin yüzde beşi oranında ceza uygulanacak.

NELER YAŞANMIŞTI?

Beyaz TV'de yayınlanan programda Boşnak topluluğu için çirkin ifadeler kullanan Rasim Ozan Kütahyalı, tepkilerin ardından kanaldan kovulmuştu. Toplumun büyük kesiminden tepki alan ROK, tepkiler üzerine "Yaptığım bir zevzekliktir." demişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rasim Ozan Kütahyalı Ertem Şener Beyaz TV Medya Spor Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (26)

ROK:

ROK ÖZÜR DİLEDİ NEDİR BU LİNÇ KÜLTÜRÜ BEŞER ŞAŞAR

4
18
yanıtYanıtla
HIRBO:

DİREN RASİM BU ÜLKEDE EN AZILI TERÖRİSTLERE BİLE SANA YAPILAN MUAMELE YAPILMADI

3
18
yanıtYanıtla
ALİ:

Sırf AKP liyim diye boşnak kardeşlerimize yapılan küfürü görmezden gelsek bunun gibi HIRBO lar rahat edecekler.

yanıt2
yanıt1
YUNUS:

YETMEZ YETMEZ DAHA AĞIR CEZALAR VERİLMELİ İBRET OLMASI İÇİN.

13
3
yanıtYanıtla
HIRBO:

rok adamdır

1
14
yanıtYanıtla
Mustafa:

Beyaz tv yi komple kapatsalar daha iyi

10
4
yanıtYanıtla
Huuu huuu:

Programın yayından kaldırılması lazım rasimede hapis cezası aklı basına gelir belki.

10
1
yanıtYanıtla
Mehme t:

kanala ceza kesmeyle olmaz ROK denilen gevezeye de para cezası verecen hemde okkalı para cezası ödesinki birdaha her konuda ben bilirim deyip hakaret edemesin

11
0
yanıtYanıtla
VATANTAŞ:

Vatan, millet, sakarya - din, iman, ALLAH, kitap diyen Melih Gökçek''in oğlu Osman Gökçekin kanalı. . . Bir değil bir çok kez rezilliklerle dolu bu programı yayında niye tutuyordu OSMAN, anlamak zor. . .

10
0
yanıtYanıtla
r.o.k.:

benim kanalıma bunu yapamazsınız . . .

1
8
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title