Haberler

Prof. Dr. Özkan, İkinci Yüz Nakli İçin Uşak'a Geliyor

Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof.Dr.Ömer Özkan, ikinci tam yüz nakli için Uşak'a geliyor.

Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, ikinci tam yüz nakli için Uşak'a geliyor.

Uşak'ta, intihar girişiminde bulunduktan sonra beyin ölümü gerçekleşen gencin tüm organlarını ailesinin bağışlamasının ardından nakille ilgili süreç işlemeye başladı. İl Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yımaz'ın organlarının nakledileceği merkezlerin belli olmaya başladığını ifade ederek, ilk talebin Akdeniz Üniversitesi'nden geldiğini ve Prof. Dr. Ömer Özkan'ın ekibiyle birlikte Uşak'a doğru yola çıktığını bildirdi.

Türkiye'nin ilk tam yüz naklinin gerçekleşmesinde Uşak'ın kilit bir rol üstlendiğini de hatırlatan Dr. Zafer Aydın, "İlk yüz naklinde Uşaklı Ahmet Kaya'nın ailesi büyük bir fedakarlıkta bulunmuştu. Şimdi Tevfik Yılmaz'ın ailesi de aynı fedakarlıkta bulundu. Türkiye'nin ikinci tam yüz naklinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak olmamız bizi sevindiriyor. Prof. Dr. Ömer Özkan ekibiyle birlikte ilimize doğru hareket etti. Prof. Özkan, Ankara'da olduğu için Uşak'a karayoluyla, ekibi ise Antalya'dan uçakla gelecek. Hastanın yüzü alınacak. Kol ve bacakların alınıp alınmayacağını henüz bilmiyorum. Ama yüz için yola çıktıklarını biliyoruz. Diğer organlarla ilgili çalışmalar ise devam ediyor" dedi.

Öte yandan; gencin iç organları ise, İzmir'den gelen bir ekip tarafından alınıp, İzmir'deki hastalara nakledilecek. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Zafer Aydın Türkiye Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title