Haberler

PKK Taktik Değiştirdi: Hedef Barajlar

Güncelleme:

Kandil, örgüte barajları hedef gösterdi. Olası eylemlere karşı Silvan Barajı için 41 tim asker görevlendirildi.

Terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu'da barajları hedef gösterince, barajlara karşı güvenlik hassasiyeti artırıldı. Kandil'in, terör örgütüne "barajları ve müteahhit firmalarını hedef alın" derken, bölgede sivil itaatsizliğe dönüşebilecek eylemler yapılması yönünde örgüte bağlı STK'lara talimat gönderildiği ortaya çıktı. Kaynaklar, Kandil'in bu talimatının Mehmetçik ile sivilleri karşı karşıya getirilme amacı güttüğünü belirtti.

DİYARBAKIR'DA YÜRÜYÜŞ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapımı devam eden baraja PKK tarafından daha önce saldırılar düzenlenmişti. Son açıklamalarla da bölgedeki barajlar PKK tarafından hedef alınmıştı. Şimdi bölgedeki PKK sempatizanlarının da işaret edilen bu yapılara karşı eylem düzenlemesi için talimat aldığı, ileriki günlerde eylem adı altında "sivil itaatsizliğe" dönüşebilecek protestolar düzenlenebileceğine dikkat çekiliyor. Bu eylemlerin sivil itaatsizliğe dönüştürülerek, bölgedeki sivil halkın asker ve polisin ile karşı karşıya getirilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

SİVİL İTAATSİZLİĞE DÖNÜŞEBİLİR

Kaynaklar, son olarak geçen salı Diyarbakır'da düzenlenen yürüyüşe dikkat çekiyor. Silvan Barajı'nın biyolojik çeşitlilik barındıran bölgedeki vadiyi sular altında bırakacağını iddia eden bazı çevrecilerin, Silvan Barajı'na doğru yürüyüşe geçmek istedikleri, ancak polis tarafından engellendiği belirtiliyor. Bu eyleme katılanların polisin izin vermemesi üzerine olaysız şekilde dağıldığı ifade edilirken, buna benzer eylemlerin bölgede artacağı ve polis ve askeri hedef alan çatışmaya dönüşebileceğine dikkat çekiliyor.

NEDEN SİLVAN HEDEFTE

Dicle nehri üzerindeki en büyük sulama barajı. Kurulu gücü 160 MWh, yıllık enerji üretimi ise 681 milyon kilowatt/ saat. Bu, bölgedeki 2 milyon 45 bin dekar arazinin sulanması anlamına geliyor. 265 milyon TL maliyetli proje tamamlandığında Türkiye ekonomisine yılda 1.1 milyar TL katkı sağlayacak, 318 bin kişiye yeni istihdam açacak. 2012'de başlayan projenin 2016'da tamamlanması planlanıyor.

41 TİM ASKER GÖREVLENDİRİLDİ

Bölgedeki asker ve polis teyakkuza geçirildi. Barajlara karşı yapılacak hem terör hem de sivil eylemlere karşı önlem alınacağı belirtilirken, Diyarbakır'daki son yürüyüşün bölgede çatışmaya dönüşebileceği riskine karşılık çok sayıda polisin Silvan'da, 41 timden oluşan 160 kadar askerin de baraj bölgesinde konuşlandırıldığı öğrenildi.

16 ADRESE BASKIN 8 KİŞİYE TUTUKLAMA

Örgüt talimatıyla eylemlere başlayan şehir yapılanmasına dönük operasyonlar da sürüyor. Dün Silvan'da 16 farklı adreste gerçekleştirilen operasyon sonucunda 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Özel Harekat Polisi destekli operasyonda 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 7 adet fişek ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

ASKERE MAYINLI SALDIRI

Terör örgütü, dün sabah Silvan Barajı'nda çalışan işçileri koruyan güvenlik güçlerini hedef aldı. Terör örgütü Ramazan Bayramı için evlerine giden işçilerin emniyetini sağlayan zırhlı aracın geçişi sırasında mayın/el yapımı patlayıcı patlattı. TSK'nın internet sitesinde Silvan İlçesi Bayrambaşı yolu Fiğ Tarlası Mevkisinde meydana gelen olayda can kaybı olmadığı açıklandı. (Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kandil Dağı Silvan Yaşam Politika Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500

Yorumlar (338)

akp hdp li kürtleri infaz ediyor:

akp hdp li kürtleri infa ettiriyor. . . pkk yaptığı herşeyi üstlenir. devlet üstlenmez. . . bölgedeki kurduğu tetikçi örgütlerinin üzerine atar 90 lı yıllarda 18000 faili meçhul var. . yüzbine yakın yaralı asker, polis, korucu, islam adı altında kurululan hizbulşeytanlar. . sivil silahsız kürt halkına 5 yıl boyunca hücum ettiler. . . bebeklere kadar katlettiler. . ergenekoncular devlet dedi yaptık dediler. . . kundaktaki bebekleri öldürdüğünü söyleyen özel harekatçılar var. pkk yapmadı biz yaptık.

19
132
yanıtYanıtla
YozgatlıMobil-IOS:

Hay batsın sizin yapacağınız yatırımda barajınızda batsın.! Kürde yaralı hiç bir şey yaptınızmı şu ana kadar? Şimdi çıkıp biz yatırım yapıyoruz PKK engel oluyor diyecekler.! Hadin ordan siz hiç kürthalkı yararına yatırım yaparmısınız! Kimi inandıracaksınız 3/5 ırkcınız dışında.!

9
125
yanıtYanıtla
UYANMADINIZ GİTTİ:

PKK bugün Şırnakta üniversite öğrencisi bir Kürt genci katletti. Kürt halkı şuna uyanamadı, PKK Terörü oldukça bölgeden savaş, kan, kin, gözyaşı asla eksik olmayacak !! PKK ve HDP bölgeye barış getirmez, ancak savaş ve kaos getirir. . .

98
8
yanıtYanıtla
maho ağa:

ne kadar PKK ve sempatizanı var öldürüceksin. . .

59
45
yanıtYanıtla
KİMSE KUSURA BAKMASIN:

Pkk terörü olduğu sürece Kürtler kimseyi ırkçılıkla suçlamasın. Kusura bakmayın, askere alınan 20 yaşındaki gençleri hain korkak bombalı tuzaklarla katleden Pkk terör örgütü ve onun siyasi kanadını destekleyenleri sevemem. Bir İngiliz, bir yahudi, bir siyonist hatta bir domu z bile sizden daha sevimlidir. . .

98
3
yanıtYanıtla
sancarhan:

Arkadaşlar,fazla çene yormanın anlamı yok.Cahil Kürdü faşistlik zincirine vurdular,ne deseniz boş.Birşeylerin sarhoşluğu içindeler.Gerçek amaca bakalım pkk nın.Amaç Israilin su ihtiyacını sağlamak,başka birşey değil

25
76
yanıtYanıtla
Diyarbakirli Mobil-IOS:

Ya Allah belasini versin bu PKK nin

74
15
yanıtYanıtla
KÜRT:

ALLAHINIZA KURBAN. SİZ OLMASAYDINIZ BİZ KÜRTLER NE YAPARDIK

9
80
yanıtYanıtla
far cry:

bu olumsuz yorum yapan kürtler varya Özal zamanında SADDAM HÜSEYİN EL MECİT''ten kaçan vatan haini ıraklı kürt bunlar türklere karşı böyle yorum yazmaları normal hain heryerde haindir TÜRKİYE''nin yerli kürdü ile karıştırmayın bunları

82
3
yanıtYanıtla
Kürdüm kardeşa Türküm:

Yaw türk kardeslerim lafla gemi yürütülmez. Mademki kardeşiz, insanız bu kin ,öfke,gurur niye? Sonuçta hepimiz Allah karşısında hesap vermeyecek miyiz.Yazıktır sizlere, bizlere gel atalım içimizdeki bu kin,öfke,nefreti.Yerini sevgiyi,dostluğu,merhameti dolduralım olmaz mı? Türk kardeşlerim şunu unutmayın asla Kuran Kerim de,yakın gelecekte Mezapotamyada bir Kurdistan Devleti olacağı bahsetmektedir eğer Kuran ı okumuşsanız bilirsiniz.Allah,kendisine doğru sürünerek giden kulu görünce o koşarak gider yetîşir.Bizler dosttuz.İnşallah sizlerde aynı fikirdesiniz.İbadetlerinizi aksatmayınız bütün müslümanlara dua ediyorum.Allahım müslüman kardeşlerimle birlikte hak yolunuza el ele yürüyelim.Aminn

17
67
yanıtYanıtla
Tüm 338 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title