Haberler

Mahalleye Deniz Geldi, En Çok Çocuklar Sevindi

Güncelleme:

Bursa'da 6 ayrı semtte uygun alanlara kurulan seyyar havuzlarda serinleyen çocuklar, tehlikelerden de korunmuş oldu.

Bursa'da 6 ayrı semtte uygun alanlara kurulan seyyar havuzlarda serinleyen çocuklar, göletlerde boğulma ya da süs havuzlarında elektrik çarpması gibi tehlikelerden de korunmuş oldu. Örnek projeye imza atan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, havuzlara cankurtaran ve yüzme eğitmenleri de tahsis edildiğini açıkladı.

Yıldırım Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda deniz görmeyen çocukları otobüslerle denize götürüp piknik yaptırmıştı ancak bazı mahalle sakinleri gidememekten şikayet edince Başkan Özgen Keskin farklı bir projeye imza attı. Türkiye'nin en büyük ilçelerinden ve en çok gözü alan 700 bin nüfuslu Yıldırım'da birçok semtte seyyar havuzlar kurularak Mahallemize Deniz Geldi Projesi'ne start verildi.

Seyyar dev havuzların Vakıfköy, Arabayatağı, Şirinevler, Değirmenönü, Millet ve Değirmenlikızık Semtleri'nde kurulacağını anlatan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Mahallelerden sahile sık sık otobüsler kaldırıyoruz ancak herkesi denize taşımamız mümkün değil. Denizi mahalleye getiremeyeceğimize, herkesi de de denize götüremeyeceğimize göre böyle bir proje gerçekleştirdik. Seyyar dev havuzları mahalle mahalle gezdirip denizi halkın ayağına getirdik. Bu projeyle çocuklarımız serinleyecek. Çocuklar, kadınlar, gençler için ayrı ayrı havuzlar olacak. Havuzlarda cankurtaranlar var fakat yine de çocuklarımızın dikkatli olmalarını, yüzme hocalarının talimatına uymalarını rica ediyorum" diye konuştu.

36 derece sıcaktan bunalan çocuklar ise havuzların kurulduğu okul bahçesine koştu. 50 metrekare büyüklüğünde ve 1 metre 32 santim derinliğinde olan iki seyyar havuz saat 10.00'dan akşam 19.00'a kadar açık kalacak. Seyyar havuzlar Vakıfköy, Arabayatağı, Şirinevler, Değirmenönü, Millet ve Değirmenlikızık Mahallelerinde 10 gün boyunca hizmet verecek. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Özgen Keskin Şirinevler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title