Haberler

Oturma eylemi yapan aileler, Hak-İş ile görüştü -

Çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, Ankara'da Hak-İş ile görüştü.

Çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, Ankara'da Hak-İş ile görüştü.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, 5 Haziran'da konfederasyonun kadınlardan oluşan heyetinin, Diyarbakır'a ailelere destek vermek amacıyla gittiğini hatırlattı.

Annelerin bugün burada bulunuşunun gerekçesi olan sorunun, çocukların kaçırılması olduğuna dikkati çeken Toruntay, "Çocukların kaçırılması doğru bir olay değil. Annelerimizin yüreği yanıyor. Bu çözüm sürecinde, savaşların bitmesi noktasında konfederasyon olarak çözüm sürecine katkı veriyoruz. Mağdur annelerimizin daha fazla üzülmemesi ve ağlamaması için üzerimize düşen ne ise bunu da yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu da sivil toplum kuruluşlarının, çocuklarının terör örgütü tarafından kaçırılan annelere destek vermeleri gerektiği çağrısında bulundu.

-"Yüreğimize ateş düşmeye devam ediyor"

Aileler adına gazetecilere açıklamada bulunan Erhan Eren de 40 gündür eylemlerinin devam ettiğini söyledi.

Eren, eylemdeki annelerin sadece kendi evlatları için değil başka annelerin evlatları için de çabaladıklarını vurguladı. Barış sürecinde yaklaşık bir buçuk yıldır cenazelerin gelmediğine işaret eden Eren, şöyle konuştu:

"Ama bir buçuk yıldır bizim yüreğimize ateş düşmeye devam ediyor. Evlatlar dağlara götürülüyor, barış sürecine hiçbir katkısı olmayacak bu anlamsız propagandalarla bir şekilde ikna edilip, kandırılan götürülen gençlerin, Kürt toplumunun yanında Türkiye toplumuna da hiçbir faydası olmayacağını defalarca siyasi partilere söyledik. Anneler, burada 'Biz artık eskisi gibi evimizde ağlayıp, dua etmeyeceğiz. Bunu isyan çadırlarına dönüştüreceğiz. Biz artık çocuklarımızın elinde silah görmek istemiyoruz, çözüm sürecine bir faydası yok. Kürtler de artık eski Kürtler değil, Kürtler artık bir buçuk yıllık barış süreci içerisinde şunu çok iyi anladılar ki, silahlı mücadele ile silahla hiçbir yere varılmaz."

Bir şekilde bu ilkeli duruşu anlamsızlaştırmaya, değersizleştirmeye çalışanların olduğunu savunan Eren, "Ama anneler hiçbir zaman bu oyuna gelmedi. Anneler 'artık yeter' diyorlar" ifadelerini kullandı.

Eren, bugün HDP ile görüşeceklerini yarın da MHP ile görüşeceklerini bildirdi.

Sabri Önalan isimli vatandaş da çocuğunun PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirterek, hiçbir ailenin evlatlarını, kimsenin almaya hakkı olmadığını dile getirdi.

Kendisinin 6 gün Kandil'de kaldığını anlatan Önalan, çocuğunun kendisi ile görüştürülmediğini ileri sürdü.

-Çocukları kaçırılan aileler

Kaynak: AA / Güncel

Erhan Eren Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title