Haberler

Orhangazi'den Almanya'daki Ağabeyinin Yanına Gitti, Metro İstasyonunda Cesedi Bulundu

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nden, 2 ay önce Almanya'daki fırında işçi olarak çalışan ağabeyi Eşref Özkan'ın yanına giden 21 yaşındaki Kemalattin Özkan, yılbaşı günü Berlin'de metro istasyonunda yaralı olarak bulundu.

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nden, 2 ay önce Almanya'daki fırında işçi olarak çalışan ağabeyi Eşref Özkan'ın yanına giden 21 yaşındaki Kemalattin Özkan, yılbaşı günü Berlin'de metro istasyonunda yaralı olarak bulundu. Hastaneye kaldırılan Özkan öldü. Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılan Kemalattin Özkan'ın cenazesi, salı günü Almanya'dan Türkiye'ye getirilip Orhangazi'de toprağa verilecek.

Orhangazi İlçesi'nde oturan ve yaz sezonunda tatil yörelerinde şarkı söyleyip, dans ederek para kazanan, Ayşe ve Osman Özkan çiftinin 3 çocuğundan biri olan Kemalattin Özkan, geçen kasım ayında, Almanya'nın başkenti Berlin'de fırında işçi olarak çalışan ağabeyi Eşref Özkan'ın yanına gitti. Burada ağabeyi ile fırında çalışan Kemalattin Özkan, 31 Aralık günü akşam saatlerinde, "Hava almaya gidiyorum" diyerek cep telefonu hattını istediği ağabeyinin yanından ayrıldı. İddiaya göre, aynı gece binmek için gittiği metro istasyonunda rayların arasına düşerek ağır yaralanan Kemalattin Özkan, kaldırıldığı hastanede ameliyat edilmesine rağmen kurtarılamadı. Alman polisi Özkan'ın cesedini otopsi yapılması için adli tıp kurumu morguna kaldırırken, kimlik bilgilerinden yola çıkılarak ağabeyi Eşref Özkan'a ulaşıldı ve olayla ilgili bilgi verildi.

METROYA BİNERKEN GÖRÜNTÜSÜ VAR

Kardeşinin ölüm haberini duyunca kulaklarına inanamayan Eşref Özkan, Orhangazi'de yaşayan annesi ve babasına haber verdi. Özkan ailesi 2 Ocak günü Almanya'ya giderken, Eşref Özkan ise, kardeşinin ölüm nedeni hakkında kendilerine resmi olarak bilgi verilmemesinden yakındı. Eşref Özkan, kendisini telefon ile arayan DHA Muhabirine, şunları söyledi:

"Yılbaşı akşamı yanımdan ayrıldı. Cep telefonu ile kullanması için üzerime kayıtlı olan hattı ona vermiştim. Yanında 150 Euro vardı. Ben daha sonra, 'Kemalattin gelince yatar' diye düşünerek uyudum. Sabah çalınan kapıyı açınca karşımda polisleri gördüm. Sonra o acı haberi öğrendim. Kulaklarıma inanamadım. Kemalattin'in ölüm nedenin belirlenmesi için yapılması gereken otopsi hafta boyunca tamamlanmadı. Bugün ancak bitirildi ve cenaze bize teslim edildi. Polislerden sadece Kemalattin'in metro istasyonuna girdiğini daha sonra vagona binmeyip, vagonları çeken bölmeye tutunduğunu, metronun hareket etmesi sonucu da düşerek yaralandığını öğrenebildim. Bize söylenen sadece bu bilgiler. Cebinde para bulunan Kemalettin'in vangonlara binmeyip 2i vagon arasında tutunmasına anlam veremedim. Hafta sonu nedeniyle Almanya'daki işlemleri tamamlayamadık. Pazartesi günü mahkemeye dava açacağız, Salı günü cenazeyi beklettiğimiz Şehitlik Camii'nde cenaze namazını kılıp cenazeyi Bursa'ya getireceğiz."

Kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu savunan Eşref Özkan, kendilerine teslim edilen eşyalar arasında yanında olması gereken cep telefonunun bulunmamasının kendilerini düşündürdüğünü açıkladı.

Almanya'daki Türk büyükelçiliğinden yardım talep ettiklerini söyleyen Eşref Özkan, kardeşinin ölüm nedenini ve varsa ihmali sonuna kadar araştıracaklarını ekledi. - Bursa / Orhangazi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Özkan Orhangazi Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

title