Haberler

Orakoğlu'ndan İlginç İddia

Güncelleme:

Ergenekon tanığı Bülent Orakoğlu, Hizbullah, PKK ve Dev-Sol'un aynı yerden yönetildiğini iddia etti.

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen eski İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, Hizbullah, PKK ve Dev-Sol'un aynı yerden yönetildiğini iddia etti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon davasının 187. duruşmasına devam edildi. 42 tutuklu sanığın hazır bulunduğu duruşmaya, Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Mehmet Haberal, Levent Ersöz ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ise katılmadı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu, Hizbullah Lideri Hüseyin Velioğlu'nun öldürülmesi ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Velioğlu'nun bir operasyonda öldürüldüğünün iddia edildiğini hatırlatan Orakoğlu, "İsabet eden kurşunlardan yüzü tanınmayacak durumdaydı. Aynı operasyonda iki kişi de sağ olarak ele geçirildi. Nasıl bir kişinin yüzü tanınmayacak hale geliyor da yanında bulunan iki kişi çizik dahi almadan yakalanıyor" dedi.

Orakoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemde Adana Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Temel Cingöz ile yediği yemekte Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun da masada bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'de işlenen bazı cinayetler için aynı merkezden talimat verildiğini iddia eden Orakoğlu, şunları söyledi:

"Ergenekon'un, Hizbullah, PKK ve Dev-Sol gibi terör örgütlerini kurarak yönettiği görülüyor. Devletin içinde devlet yetkilerini kullanan bir grup var. Bu grup, bazı insanları vaatlerle ele geçiriyor. Türkiye'de darbeler öncesinde çok ciddi sıkıntılar oluyor. Cinayetler işleniyor. Bunlar terör örgütleri kullanılarak yapılıyor. PKK'nın da taşeron bir örgüt olarak kullanılması söz konusu. Türkiye'de her darbe öncesi sıkıntılı bir süreç getiriliyor. AK Parti iktidara geldiği dönemde de eylemsiz olan PKK, 2003 yılından sonra eylemlerini artırdı"

Orakoğlu ifadesinde Danıştay saldırısının Yüksek Yargıya yapılan büyük bir saldırı olduğunu da söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Velioğlu Bülent Orakoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 162. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 22 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Türbülans Nedir ve Neden Olur? Uçak Seyahatlerinde Türbülansın Etkileri Seferberlik tüzüğü neden kaldırıldı? Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği nedir? Sandık Kokusu CANLI izle! Show TV Sandık Kokusu 23. Bölüm CANLI izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sık sık idrara çıkma neyin habercisi? Günde 10 kere idrara çıkmak normal mi? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler, konusu ne? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu, oyuncuları ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı özeti! 2026 UEFA Avrupa Ligi nerede oynanacak? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Taş Kağıt Makas CANLI izle! KANAL D Taş Kağıt Makas 12. bölüm CANLI izleme linki! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 161. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title