Haberler

"Neşet Ertaş 1. Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri"

"Bozkırın tezenesi" Neşet Ertaş'ın ölümünün birinci yılında düzenlenecek programda, 5 dalda sanatçılara ödül verilecek Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: "Neşet Ertaş 1. Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülleri'nde en iyi okuyucu, abdal müzik ve kültürü hizmet ödülü, en iyi yerel müzik ustası, en iyi genç yetenek ve en iyi çalgı dallarında ödüller verilecek"

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Neşet Ertaş'ın ölüm yıl dönümünde düzenlenecek "Neşet Ertaş 1. Bağlama Kültür ve Sanat Ödülleri programında 5 dalda sanatçılara ödül verileceğini söyledi.

Bahçeci, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, ödül törenin 28 Eylül Cumartesi günü kentteki bir otelde yapılacağını ifade etti. Ödülleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceğini belirten Bahçeci, törene bazı bakanlarla İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Bedia Akartürk, Fatih Kısaparmak ve Ahmet Özhan'ın da aralarında bulunduğu 16 sanatçının da katılacağını söyledi.

Neşet Ertaş'ı en iyi şekilde anmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Bahçeci, şunları kaydetti:

"Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Valiliği olarak Neşet Ertaş ile ilgili bir program hazırlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla 28 Eylül'de sayın Başbakanımızın, bakanlarımızın, sevenlerinin ve sanatçıların katılacağı bir anma etkinliği ile en iyi şekilde anmaya gayret edeceğiz. Neşet Ertaş 1. Bağlama Müzik Kültür Sanat Ödülleri de o gün sahiplerini bulacak. 5 dalda ödül verilecek. Neşet Ertaş 1. Altın Bağlama Kültür-Sanat Ödülleri'nde en iyi okuyucu, abdal müzik ve kültürü hizmet ödülü, en iyi yerel müzik ustası, en iyi genç yetenek ve en iyi çalgı dallarında ödüller verilecek. Ödül sahiplerini, sanatçı Bayram Bilge Toker başkanlığındaki 8 kişiden oluşan jüri seçti. Ödüller, sayın Başbakanımız tarafından sahiplerine verilecek."

Protokol, Neşet Ertaş'ın "Gönül Dağı" türküsünü birlikte söyleyecek

Ödül töreninde, sanatçıların kısa süreli bir müzik ziyafetinin de olacağını aktaran Bahçeci, "Ağırlıklı bir müzik icrası şeklinde geçmeyecek. Programın sonunda tüm protokol üyelerinin, sayın Başbakanımız da takdir ederlerse katılımıyla 'Gönül Dağı' parçası orada icra edilecek" dedi. - Kırşehir

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Bahçeci Neşet Ertaş Bağlama Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title