Haberler

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğrencileri Filistin'e Destek İçin Eylem Düzenledi

Güncelleme:

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri Filistin'e destek amacıyla bir eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler ve akademisyenler, Filistin'e yönelik saldırılara tepki göstererek İsrail'i protesto etti. Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, öğrencilere gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti ve zulmün bir an önce son bulmasını temenni etti.

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri "Kampüste Filistin Nöbeti" eylemi düzenledi.

Eğitim fakültesi önünde bir araya gelen öğrenciler ve akademisyenler, Filistin'e yönelik saldırılara tepki gösterdi, pankartlar ve Filistin bayraklarıyla İsrail'i protesto etti.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti.

Yaşananların savaş değil, çocukların ve kadınların katledildiği bir soykırım olduğunu belirten Zorlu, zulmün bir an önce durmasını temenni ettiklerini söyledi.

Yaşananların sadece bugün için değil dünya tarihi için de bir utanç olduğunu vurgulayan Zorlu, şöyle konuştu:

"Demokrat, insani değerlere sahip, hümanizmin temel savunucusu olduğunu söyleyen dünyadaki etkin kuruluşlar ve devletler, sessizce bu katliamı ve soykırımı izliyor. Sadece bununla da kalmıyorlar, bu katliam ve soykırıma karşı seslerini yükselten, sivil hakları konusunda gerekli haklarını kullanmaya çalışan, protestolar yaparak şiddete müracaat etmeden hareket edenlere karşı da şiddet göstererek, asla tolerans göstermeyerek zulmün artmasına katkı sağlıyorlar."

Genç Hareket Konya Başkanı Sami Açış da ABD'nin birçok üniversitesinde benzer protestolar gerçekleştirildiğini kaydetti.

ABD'de gerçekleştirilen eylemlerin önemine dikkati çeken Açış, "Bizler başta Columbia Üniversitesi olmak üzere ABD'nin birçok üniversitesine yayılmış protestoları ve direnişçi tüm gençleri Konya'dan, Necmettin Erbakan Üniversitesinden selamlıyoruz. Türkiye'deki tüm üniversite gençlerini bu tufanın bereketinden faydalanmaya, ayağa kalkmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

Açış, eylemlerini kentteki diğer üniversitelerle devam ettireceklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Cem Zorlu Filistin İsrail Rektör Konya Dış Politika Politika Güncel Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title