Haberler

Myanmar ve Endonezya'da Çin Yeni Yılı Kutlamaları Devam Ediyor

Güncelleme:

YANGON/CAKARTA, 5 Şubat (Xinhua) -- Çin Yeni Yılı'nın getirdiği festival havası Myanmar ve Endonezya'da tüm hızıyla sürerken, kentlerin dört bir yanında Çin'e özgü motifleri yansıtan süslemeler ve etkinlikler görülüyor. Bahar Bayramı olarak da bilinen Çin Yeni Yılı, Çin kültüründeki en önemli bayramlardan biri. Ejderha Yılı'nı başlatan Bahar Bayramı bu yıl 10 Şubat'a denk geliyor.

YANGON/CAKARTA, 5 Şubat (Xinhua) -- Çin Yeni Yılı'nın getirdiği festival havası Myanmar ve Endonezya'da tüm hızıyla sürerken, kentlerin dört bir yanında Çin'e özgü motifleri yansıtan süslemeler ve etkinlikler görülüyor.

Bahar Bayramı olarak da bilinen Çin Yeni Yılı, Çin kültüründeki en önemli bayramlardan biri. Eskiyi uğurlamak ve yeniyi selamlamak için insanlara iyi bir fırsat sunan bu bayramda, sıkı çalışmayla geçen bir yılın ardından aileler yeniden bir araya gelmenin keyfini çıkarıyor.

Ejderha Yılı'nı başlatan Bahar Bayramı bu yıl 10 Şubat'a denk geliyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Bahar Bayramı Endonezya Myanmar Yangon Festival Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title