Haberler

Muhtarlar Silvan'da Yaşanan Olaylarla İlgili Arabuluculuk Rolünü Üstlendi

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde dün HÜDA PAR’lılar ile HDP’liler arasında yaşanan olaylarla ilgili muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve kanaat önderleri bir araya gelerek bu olayların tekrar yaşanmaması için arabuluculuk rolünü üstlendi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün HÜDA PAR'lılar ile HDP'liler arasında yaşanan olaylarla ilgili muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve kanaat önderleri bir araya gelerek bu olayların tekrar yaşanmaması için arabuluculuk rolünü üstlendi.

HÜDA PAR ve HDP seçim bürolarını ziyaret eden muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri bu olayların tekrar yaşanmamasıyla ilgili temennilerini dile getirdi. Ardından Silvan Emniyet Müdürlüğü'ne giden heyet Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay'ı ziyaret edip yaşanan olaylarla ilgili hassasiyetlerini dile getirdi. Heyet görüşmelerinin ardından Silvan Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını heyet adına Silvan Muhtarlar Derneği ve Kale Mahallesi Muhtarı Murat Ateş yaptı. Ateş, "Herkesin bildiği gibi 90'lı yıllarda bu halk çok acı çekmiştir. İsmine ne derseniz deyin fakat o tarihlerde kardeş kanı akmıştır. Biz gençliğimizi zamanında bu olaylar nedeniyle yaşamadık. Nice insanlar yetim ve öksüz kalmıştır. Gölgemizden bile çekinecek duruma gelmiştik. Nüfus bakımından Silvan tüm il ve ilçelerden en fazla olayların ve ölümlerin yaşandığı bir şehir haline gelmişti. Hepimiz kardeşiz hepimiz Silvanlıyız. Daha henüz 90'lı yılların acıları Silvan halkının üzerindeyken bu olayların tekrar başlamamasını temenni ediyoruz ve yine diyoruz ki herkesin provokasyonlara gelmemesi için duyarlı olması gerekir. 7 Haziran seçimlerine kadar bu provokasyonların olabileceği ihtimaller arasındadır. Bu nedenle her iki tarafın da bu konuda hassas olması gerekmektedir" dedi.

Heyet daha sonra sessizce dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Ateş Diyarbakır Silvan Politika Güncel Haberler

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title