Haberler

MIŞAR-DER'de İmza ve Söyleşiye Katılacak

Güncelleme:

MIŞAR – DER Yeni yıla birçok sanatsal etkinlikle girmeye başladı.

MIŞAR – DER (Mışar Eğitim Kültür Sanat Kalkınma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği) Yeni yıla birçok sanatsal etkinlikle girmeye başladı.

Her ay bir şair-yazar ve bir Teknik elemanın (Doktor, Sosyolog, Mühendis, Veteriner Hekim vb.) katılımıyla gerçekleştireceği etkinliklere bu haftasonu star verilecek.

Aslen Van ilinden olup şuanda Bursa ilinde yaşayan şair – yazar Abdurrahman Adıyan 06 Ocak 2013 Pazar günü Siirt ili MIŞAR-DER çok amaçlı salonunda okurlarıyla söyleşi yapacak ve kitaplarını imzalayacak.

2012 yılında başta Ücretsiz KPSS kursu, Tiyatro oyunu ve Kültür Sanat etkinlikleriyle dolu bir yıl geçiren ve Siirt ilinde çalışmalarını yürüten MIŞAR-DER, şimdi de 2013 yılında bir çok sanatsal ve kültürel faaliyete imza atacak programını bu haftasonu itibariyle başlatıyor.

MIŞAR-DER yönetimi tarafından yapılan açıklamada etkinliklerin ücretsiz olduğu ve isteyen herkesin gelip katılabileceği belirtildi.

Şimdi de şair-yazar Abdurrahman Adıyan kimdir? tanıyalım.

1964 yılında Van'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamladı. Küçük yaşlardan itibaren terzilik mesleğini sürdürdü; uzun yıllar terzilik yaptıktan sonra, imalata yöneldi. Hazır giyim sektörünün çeşitli kademelerinde ticari faaliyetlerde bulundu.

Kırk yaşından sonra okumaya karar verdi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gevaş Meslek Yüksekokulu Muhasebe bölümünü bitirdi.

Şiir ve yazıları, yerel ve ulusal gazete ve dergilerde yayınlandı. Dünyada Van, Şarkyıldızı, İkinisan, Vansesi, Şehrivan, Prestij, Bölge, Pusula, Özden(Bursa), Adana Mesaj, Mudanya'nın Sesi(Bursa) ve GüneyDoğu(Siirt) gazetesinde, Ay karanlık, Ay vakti, Alabanda, Aralıklar, Ada dergisi, Bir Nokta, Beyazgemi, Hazan, İpekyol, Tamara, Taşra Edebiyat ve Yitik Düşler gibi sanat ve edebiyat dergilerinde yayınlandı.

Van'da çıkan Hazan dergisinin kurucuları arasında yer aldı. 2007 yılında Van'dan ayrılarak Bursa'nın Mudanya ilçesine yerleşti.

Adıyan, uzun yıllardan sonra kadîm mesleğine geri döndü. "İğneyle kuyular kazdım yusuf'a ulaşamadım" dediği kuyuları kazmaya devam ediyor. Sanat ve edebiyat çalışmalarını ise büyük bir titizlikle sürdürmektedir.

ESERLERİ

Düşlerim özgür olsaydı /deneme 2004 /çağdaş ofset

Yedi harf yalnızlığı /şiir 2005 / elma yayınları

Üç noktaya adanan sözler / deneme 2008 / cevahir yayınları

Sündüs Döşeği / şiir 2012 / okur kitaplığı yayınları

Onbeş Nolu Sınırtaşı-ROBOSKÊ / şiir 2012 / stigma yayıncılık

Kaynak: Bültenler / Güncel

Siirt KPSS Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title