Haberler

Minikler Üniversiteden Mezun Oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çocuk Üniversitesi ilk mezunlarını verdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (OMÜÇEM) 1 haftalık toplam 20 saatlik "Deneylerle Fen Bilgileri Okulu" etkinliğini tamamlayan 17 minik öğrenci mezun oldu.

OMÜÇEM'in bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hakan Leblebicioğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, OMÜÇEM Müdürü Yrd.Doç.Dr. İsmail Gelen, öğrenciler ve velileri katıldı.

Sertifika töreni öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Üniversitemiz ile Milli Eğitim arasında güzel bir iletişim ve yardımlaşma var. Gerçekten deneyin çok önemli olduğunu, düşünme becerilerimizi geliştirdiği, yaratıcılığımızı arttırdığı, yeni bir şeyler ortaya koymamıza çok büyük katkısı olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu tür faaliyetlere imkan vermenin ve katkıda bulunmanın da önemi çok büyüktür" dedi.

Bu tür aktivitelerin meyvelerini vermeye başladığını ifade eden OMÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hakan Leblebicioğlu, "OMÜÇEM Müdürü Yrd.Doç.Dr. İsmail Gelen hocamız bu üniversitenin kurulması için uzun süre uğraştı. Bütün çabalarının da bugün meyvelerini görüyoruz. Bu aktivitelerimizin yararlı olduğunu görüyoruz. Bu şekilde çocuk üniversitesi olarak genişleyerek devam edecek. Bu aktivitelerin sadece böyle yaz aktivite olarak kalmasını istemiyoruz. Sürekli olarak devam etmesini istiyoruz. Bu aktivitelerde her zaman Milli Eğitim Müdürlüğümüzden büyük destek gördük ve onlarla birlikte çalışmaktan mutluyuz. Milli Eğitim ile birlikte Samsun'a hizmet etmeye gayret ediyoruz. Aslında Samsun'a değil geleceğimize hizmet ediyoruz. Bu kapsamda da Çocuk Üniversitesi olarak yaptığımız eğitimlerin etkisini burada görmekten mutlu olduk" diye konuştu.

OMÜ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

OMÜÇEM olarak ilk mezunlarını verdiklerini belirten OMÜÇEM Müdürü Yrd.Doç.Dr. İsmail Gelen, "OMÜ bünyesinde OMÜÇEM 2 yıl önce çalışmasına başladı. Bu 2 yıl içersinde kurulumunu tamamladıktan sonra Avrupa'da 100'e aşkın yerde yapımı olan Çocuk Üniversitesi'nin Türkiye'deki uygulamalarına bir örnek teşkil etti. İstanbul ve Ankara Üniversitesinde yoğun olarak yapılan bu Çocuk Üniversitesi çalışmaları üniversitemizde de birincisi bilim modülleri, ikincisi beşeri ve sanat programları, üçüncüsü geziler ve dördüncüsü de yaz okulları olmak üzere 4 kategoride uygulanmaya başlandı. Bununla ilgili olarak ilk uygulamamız Aktif İngilizce ve Deneylerle Fen Okulu'ydu. Aktif İngilizce etkinliğimiz halen sürmektedir. Deneylerle Fen Okulu etkinliğimiz ise ilk mezunlarımızı veriyoruz. Çocuklarımız Deneylerle Fen Okulu etkinliğinde bizzat laboratuarlarda, sınıflarda, doğanın içersinde, planatoryumda Fen'in her yerde olduğunu yaparak ve yaşayarak öğrendiler. Diğer aktivitelerde de buna çok dikkat ediyoruz. Bundan sonra da OMÜ Çocuk Üniversitesi etkinlikleri çeşitli kategorilerde devam edecektir. Örneğin robot yapımı, maket uçak yapımı, sanat etkinlikleri, spor etkinlikleri, geziler ve yaz okulları gibi çeşitlenerek devam edecektir. Buradaki amacımız üniversitemizin bütün potansiyelini, öğretim elemanlarını, öğrencilerini, mekanlarını, araç ve gereçleri ile profesyonel yetkinliğini öğrencilerimizin hizmetine sunmak istedik ve bunun için OMÜ Çocuk Üniversitesi aktif olarak çalışmalarına başladı. Bugünde ilk mezunlarımızı verdik. Bugün 17 öğrencimiz sertifikasını aldı" şeklinde konuştu.

Çocuk üniversitesinden mezun olan minikler de, "Burada çok şeyler öğrendim. Hiçbirini hiçbir yerde öğrenemezdim. Buraya katılmayan arkadaşlarım çok şey kaybediyorlar. Bu okul sayesinde onlardan bir adım daha önde olacağız. Burada çileğin DNA'sını çıkardık, mıknatıs yaptık, birçok deney yaptık. Mezun olduğumuz için de mutluyuz" diye konuştular.

Konuşmaların ardından OMÜ Çocuk Üniversitesi'nden mezun olan 17 minik öğrencinin sertifikalarını OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mustafa Cora Samsun Politika Güncel Haberler

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin devletini resmen tanıma kararı aldı

Maliye, vergi kaçakçılarının ensesinde! Sırada doktor ve kuyumcular var

Maliye, vergi kaçakçılarının ensesinde! Sırada doktor ve kuyumcular var

Valilikte 'akraba kayırma' skandalı! Müdürlerden biri kızını diğeri ise kuzenini işe aldırdı

Valilikte 'akraba kayırma' skandalı! Müdürlerden biri kızını diğeri ise kuzenini işe aldırdı

Hamaney, helikopter kazasında ölenlerin çocuklarına sarılarak teselli etti

Hamaney, helikopter kazasında ölenlerin çocuklarına sarılarak teselli etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title