Haberler

Minik Öğrenciler Kendi Yaşıtlarına Gösteri Yapıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Pınarcık Köyü Ertuğrul Gazi İlkokulu öğrencileri okul okul gezip kendi yaşıtlarındaki arkadaşlarına Hacivat-Karagöz gölge oyununu oynuyor.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Pınarcık Köyü Ertuğrul Gazi İlkokulu öğrencileri okul okul gezip kendi yaşıtlarındaki arkadaşlarına Hacivat-Karagöz gölge oyununu oynuyor.

Kdz.Ereğli ilçesine bağlı Pınarcık köyündeki Ertuğrul Gazi İlkokulu öğrencileri başlangıçta kendi okullarında yaptıkları gösterileri çok başarılı bulunca ilçe genelindeki okullarda gösteri yapmaya başladı. Birleştirilmiş sınıflarda kısıtlı imkanla eğitim-öğrenim gören ilkokul çocukları diğer okullardan gelen gösteri talebi doğrultusunda ders saatleri dışında gölge oyununu sahneliyor. Bu gün ders çıkışı gölge oyununda kullanacakları malzemeleri arabaya yükleyerek Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu'na gelen minik öğrenciler, kendi yaşıtlarından oluşan 100 kişilik gruba gösteri yaptı. Öğrenciler performansları ile profesyonel oyuncuları aratmadı.

Kdz. Ereğli Pınarcık Köyü Ertuğrul Gazi İlkokulu Müdürü Ömer Altunbaş, öğrencilerinin hem derslerinde hem de gölge oyununda çok başarılı olduğunu söyledi. Okul Müdürü Altunbaş, okulun 3 öğretmen 45 öğrencili bir köy okulu olduğunu anlatarak şöyle konuştu: "Bizim amacımız kısıtlı imkanlarla neler yapabileceğini göstermektir. Velilerimizle, köy halkımızla 3 senedir bir yenilenme çalışmasına girdik. Bu dayanışma sonucu küçük bir köy okulu olmamıza rağmen birçok proje geliştirdik ve uyguladık, halen devam etmekte. Bunlardan biri olan gölge oyunu projemizle öğrencilerimizin serbest etkinlik derslerinde eğlenerek zaman geçirecekleri hem de kültürel mirasımızın unutulmaya yüz tutmuş gölge oyunu sanatını canlandırmalarını amaçladık. Süreç ilerledikçe çocuklarımız bunu o kadar benimsedi ve sevdi ki; 'neden bu gösteriyi başka okullardaki öğrencilere sunmuyoruz?' dedik. Bu amaçla öğrencilerimizin sosyalleşmesini, özgüven ve başarabilirim duygusunu kazandırarak, gittikleri okullardaki öğrencilere de eğlenceli vakit geçirtmeyi amaçladık." İlçe milli eğitim müdürünün desteği ve olurlarıyla içlerinde özel okullarında olduğu birçok okulla belirli bir plan takviminde eğitim-öğretim faaliyetlerini aksatmadan gösteriler yapmaya başladıklarını anlatan Altunbaş, "Bir turne havasında geçen bu etkinliğimiz çok sevildi ve bu projeyle kısa zamanda amacımıza ulaştığımıza inanıyoruz" dedi.

İlkokul 4. sınıf öğrencisi Deniz Şen gölge oyununu kendilerine öğretmenlerinin öğrettiğini ve bu oyunu oynamayı çok sevdiklerini söyledi. İlk gösterilerini kendi okullarında yaptıktan sonra diğer okullardaki arkadaşlarına gösteri yapmaya gittiklerini belirten Şen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu ana kadar Yalnızçam, Çiğdemli, Yaslar köyündeki okullarda gösteri yaptık. Bu günde Süleyman Demirel İlkokulu'ndayız. Diğer okullara da oyunlar oynamaya gideceğiz. Kendi yaşıtlarıma oyun oynamak bizim için iyi, sevinçli bir duygu."

İlkokul 4. sınıf öğrencisi Semih Enteş de gösteri yaparken hem eğlendiklerini hem de kendi yaşıtlarındaki arkadaşlarını eğlendirdiklerini ifade ederken, 2. yarıda diğer okullarda gösteri yapmayı sürdüreceklerini dile getirdi. Öğrencilerin 14 okulda gösteri yapacakları belirtildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel Deniz Şen Zonguldak Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title