Haberler

Minik Öğrenciler 120 Filmini Erciyes'te Canlandırdı

Tüm Türkiye'de Beğeni ile İzlenen '120' Filminin Temsili Sahneleri, Tekden Koleji'nin 120 İlköğretim Öğrencisi Tarafından "Vatan Sevgisi Yürüyüşü" Adı ile Erciyes Dağı'nda Canlandırıldı. Gösteriyi 120 Filminin Yönetmeni ve Oyuncusu da İzledi.

Tüm Türkiye'de beğeni ile izlenen '120' filminin temsili sahneleri, Tekden Koleji'nin 120 ilköğretim öğrencisi tarafından "Vatan Sevgisi Yürüyüşü" adı ile Erciyes Dağı'nda canlandırıldı. Gösteriyi 120 filminin yönetmeni ve oyuncusu da izledi.

Van'da, 1. Dünya Savaşı'nda Ruslara karşı Hoy Cephesi'nde savaşan birliklere gönüllü olarak cephane götüren ve cephaneyi teslim ettikten sonra dönüşte tipiye yakalanarak şehit olan kahraman çocukların hikayelerinin konu edildiği '120' filminin temsili sahneleri, Tekden Koleji'nin 120 öğrencisi tarafından "Vatan Sevgisi Yürüyüşü" adıyla Erciyes Dağı'nda sergilendi. Öğrenciler, o zamanki milli mücadele ruhunu hissetmek için ellerinde temsili cephane sandıkları, erzak bohçaları ve Türk bayrakları ile Erciyes Dağı'nın karlı zirvesine doğru yürümeye başladı. Öğrenciler yere düşen arkadaşlarına destek olurken, temsili bomba seslerinde de yere yattı. Cephane ve erzakları teslim eden 120 öğrenci, çocukların dönüşte tipiye yakalanarak şehit olmalarını da başarıyla canlandırdı.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, yaptığı konuşmada 120 filmini izlerken ağladığını ve duygulu anlar yaşadığını belirtirken, minik öğrencilerin canlandırdığı sahneler ile bir kez daha duygulanarak gözyaşlarını tutamadığını söyledi. Ayata, "Bizim görevimiz sadece eğitim vermek değil, öğrencilerimize manevi değerlerimizi, vatan, bayrak ve ülke sevgisini taşıyan değerleri de öğretmektir" diye konuştu.

Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden ise, "25 milyon kişi hayatını kaybederek bu vatanı bize bağışladı. Bedeli ödenmeyen hiçbir şeyin önemi yoktur. Bizim de üzerimize düşen bedeller var, onun için çok çalışarak değerlerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Gösteriyi izleyen 120 filminin senaristi ve yönetmenlerinden Özhan Eren ise artık Kayseri ile İstanbul 'un arasındaki mesafenin bir saate indiğini belirterek, "Belki bu mesafeyi uzun gördüğümüz için tarihimizi de çok uzak görüyoruz. Özellikle son 150 senede yaşadıklarımız bizler için Cilalı Taş Devri kadar uzak görünüyor. Bu törenleri çok anlamlı buluyorum. Sizlerin okullarınıza rahatlıkla gidebilmenizi temin etmek için bu insanlar fedakarlıklar yaparak canları pahasına bu vatanı korumuşlardır. Onların bu fedakarlıklarına sahip çıkmalıyız. Vazifelerimizi çok iyi bilmeliyiz. Şunları unutmayın: Çalışın, sevin, sevilin" dedi.

Daha sonra 120 filminde Cemal Öğretmen karakterini canlandıran Emin Olcay da kısa bir konuşma yaptı. Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler marşlar söyledi.

Etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Yalçın ve okul yöneticileri de katıldı.

(İA-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title