Haberler

Medya Okulu'nda İlk Ders İha'dan

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Medya Derneği'nin işbirliğiyle bu yıl 3.'sü düzenlenen Medya Okulu, "Teknoloji ile Değişen Medya" temasıyla İstanbul Şehir Üniversitesi'nde başladı.

İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Medya Derneği'nin işbirliğiyle bu yıl 3.'sü düzenlenen Medya Okulu, "Teknoloji ile Değişen Medya" temasıyla İstanbul Şehir Üniversitesi'nde başladı. Katılımcılara ilk dersi veren İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, "Gazetecilik, yöntemler ve teknoloji değişse de hiçbir zaman demode olmayacak bir meslek" dedi.

Üniversite'nin Doğu Kampüsü'nde başlayan ve 28 Aralık tarihine kadar devam edecek olan seminerin açılış konuşmalarını Medya Derneği Başkanı-Karikatürist Salih Memecan ve İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan yaptı. Medya Okulu'nda ilk haftanın eğitmenleri, İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, Star Gazetesi'nden röportaj gazetecisi Fadime Özkan ve Zaman Gazetesi Adliye Muhabiri Hanım Büşra Erdal oldu.

8 hafta sürecek olan eğitimlerde, teknoloji, internet ve sosyal ağlarla medyanın nasıl yeniden şekillendiğinin konuşulacağı Medya Okulu'nda ilk dersi veren İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, kişinin hangi mesleği yaparsa yapsın öncelikle mesleğini sevmesi gerektiğini söyledi.

Gazeteciliğin üç halkası olan üretim, yoğurma ve dağıtım aşamalarının hiçbir zaman değişmediğini dile getiren Ballı, geçmişten günümüze değişen teknolojilerden bahsederek "Mesela eskiden bizim ajansımızda bir tane faksçı vardı. Faks görevlisinin görevi çok önemliydi. Çünkü Bursa'dan, Konya'dan, Kütahya'dan, Kayseri'den, Samsun'dan, Diyarbakır'dan, Van'dan ve diğer illerden arkadaşlar, yazdıkları haberleri faksla geçiyorlardı. Faks o zaman inanılmaz bir şeydi. Bugüne bakıyoruz, faks artık demode. Bırakın yazıyı, videoyu bile anında dünyanın öteki ucuna iletmeniz mümkün. Yani teknolojide yöntemler çok değişti. Ama yöntemler ve teknolojiler değişse de gazetecilik ve haber olan ihtiyaç hiçbir zaman demode olmayacak. Önemli olan bu mesleği sevmeniz ve çağın gereklerine göre yapmanız " dedi.

8 hafta sürecek olan Medya Okulu, her cumartesi İstanbul Şehir Üniversitesi Doğu Kampüsü'nde yapılacak. Önceki yıllarda olduğu gibi programa eksiksiz katılanlar sertifika almaya hak kazanacak. Program sonunda ders notları özet haline getirilerek internet ortamında yayımlanacak. Her biri kendi alanında uzmanlaşmış 20'den fazla gazeteci, eğitimci ve medya yöneticisi Medya Okulu'nda ders verecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhlas Haber Ajansı Salih Memecan İsmail Ballı İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title