Haberler

Manisa Engelsiz Bir Dünyayı Amaçlayan İkizler Takdir Topluyor

Engelsiz bir dünyayı amaçlayan ikizler takdir topluyorManisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) işaret dili eğitmenliği yapan ikizler 27 yaşındaki Özge Gökbel ve Müge Gökbel, birçok sosyal sorumluluk projesiyle takdir topladı.

Engelsiz bir dünyayı amaçlayan ikizler takdir topluyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) işaret dili eğitmenliği yapan ikizler 27 yaşındaki Özge Gökbel ve Müge Gökbel, birçok sosyal sorumluluk projesiyle takdir topladı. İşitme engellileri dansla da buluşturan ikizler, amaçlarının engelsiz bir dünya yaratmak olduğunu söyledi.

Pamukkale Üniversitesi'nde Beden Eğitim Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölümünü birinci ve üçüncü olarak bitiren 27 yaşındaki Özge-Müge Gökbel adlı ikizler, hayatları boyunca hiç ayrılmadı. Yapacakları işi de birlikte seçen ikizler, CBÜ'de işaret dili eğitmeni olarak çalışmaya başladı. Engelliler adına yapılan projelerde çalışan ikizler, bundan sekiz yıl önce dillerini öğrenmek için işitme engellilerle birlikte üç yıl vakit geçirdi. "Bu dil sadece kursta öğrenilemezdi. Onların hislerini anlamak istedik" diyen ikizlerden Özge Göbel, ücretsiz olarak işitme engelli okullarında çalıştıklarını anlattı.

"SESSİZLİĞİN SESİ OLMAK İSTEDİK"

Dillerini öğrendikleri işitme engelliler için çalışmalara başlayan ikizler, onları dansla buluşturdu. Üç yıl önce 50 kişiden oluşan bir dans grubu kuran ikizler, işitme engelli dansçılarıyla birlikte birçok yarışmadan ödül de kazandı. İşitme engelliler alanında çok büyük eksikler olduğunu anlatan Özge Göbel, "Biz sessizliğin sesi olmak istedik. Tercüman olduk. Sekiz yıldır bunun içindeyiz. 50 kişilik bir dans grubumuz var. Grubun aldı Kalbimizin Ritmi. Birçok gösteriye gidiyoruz. Dansta farkındalık yaratıyoruz. Önlerinde biz dans ediyoruz, sayıları öğretiyoruz. Ayrıca işaret dilini kullanarak şarkıları da seslendiriyoruz. Hem onlar için hem de bizim için mükemmel bir duygu. Onlar imkansızı başarıyorlar, hiç duymadan dansın ritmine ayak uydurmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

"KALBİN RİTMİNİ DANSA YANSITIYORLAR"

50 kişilik dans grubu içinde hem gençlerin hem de yaşlıların yer aldığını dile getiren Müge Göbel de, "Grubun adını da 'Kalbimizin Ritmi' koyduk. Çünkü onlar duymuyorlar. Kalplerinin ritmini dansa yansıtıyorlar. Bunun için bu ismi koyduk. Dans etmeyen işitme engelli kalmasın istiyoruz. Ömrümüzün sonuna kadar bu grup olacak ve daha da büyüyecek" dedi. Amaçlarının engelsiz bir dünya yaratmak olduğunu söyleyen Müge Göbel, üniversitenin yanı sıra kentteki birçok fabrika ve kurumda işitme dersi eğitim verdiklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Göbel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title