Haberler

Manisa Acemi Erler Manisa'da Yemin Etti

Acemi erler Manisa'da yemin etti MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda üç haftalık temel eğitimi tamamlayan 4 bin 194 acemi er, ailelerin katıldığı törende yemin etti.

Acemi erler Manisa'da yemin etti

MANİSA 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda üç haftalık temel eğitimi tamamlayan 4 bin 194 acemi er, ailelerin katıldığı törende yemin etti. Tören sonrası birbirlerine kavuşan askerler ve aileler, özlem giderdi.

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun kışlasında, acemi erler için yemin töreni düzenlendi. Acemi eğitimlerini tamamlayan kısa ve uzun dönem 4 bin 194 asker yemin etti. Tugay Komutanı Yavuz Ekrem Arslan, gaziler ve aileler törene katıldı. Kendilerine ayrılan yerleri dolduran aileler, heyecanla oğullarını görmeyi bekledi. Bazıları da çocuklarının kendilerini bulabilmesi için farklı yollar denedi. Bir ailenin plastik bir çubuğun üzerine yerleştirdiği kağıda "İlkay Çorum, 2. Tabur 6. Bölük" yazarak oğluna ulaşmaya çalışması dikkat çekti. Eğitimlerde başarılı olan askerlere ve askerliği Manisa'da yapmış 86 babaya da törende ödül verildi.

Konuşma yapan Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, ailelere ve askerlere seslenerek, "Mehmetçiklerimiz bu yemin ile milletimize sadakatle hizmet edeceğine ve Atatürkçü düşünce sistemine gönül bağlı kalacaklarını beyan ettiler. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biri olan Türk Silahlı kuvvetlerimiz gücünü sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve Türk milletinin güveninden ve sevgisinden almaktadır. Türk askeri olmak bir onurdur. Ailelerimiz canından değerli evlatlarını bizlere emanet ettiler. Bizler de anne babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştiğini biliyoruz. Yüce Türk milletinin hasletleri devam ettikçe, içiniz de gönlünüzde aklınız da rahat olsun" dedi.

Ardından acemi askerler yemin etti, aileler de bu anı cep telefonu ve kameralarıyla ölümsüzleştirdi. Yemin töreninin ardından askerler geçiş yaptı. Marşlar eşliğinde yürüyen askerleri aileleri alkışlarla eşlik etti.

KAVUŞMA ANI DUYGULANDIRDI

Törenin sona ermesiyle birlikte aileler ve askerlerin buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Bazı aileler tören alanında gözyaşları içinde oğullarını ararken, oğluna kavuşan aileler sevinç çığlıkları attı. Yemini eden ve henüz bir kaç aylık olan asker bir baba ise oğluna gözyaşlarıyla sarıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem Arslan Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (15 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Tayfun Duygulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Tayfun Duygulu kaç yaşında, nereli? Tayfun Duygulu biyografisi! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 15 Mayıs Çarşamba Survivor yeni bölüm! 15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title