Haberler

"Manavgat Belediyesi Bu Bölgenin Anasıdır, Babasıdır"

Güncelleme:

" Bu süreç içerisinde çatlak sesler duyuyorum hiç hoş değil bunlar. ''

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen TBMM'ye sunulan Büyük Şehir Yasası ile ilgili yaptığı açıklamada; " Bu süreç içerisinde çatlak sesler duyuyorum hiç hoş değil bunlar. Çünkü Manavgat Belediyesini hepimiz sahiplenmek zorundayız. Bu bölgenin en büyük belediyesidir. Manavgat Belediyesi bu bölgenin anasıdır babasıdır. Halk diliyle buranın yıpratılması, buranın zarar görmesi hiç kimseye bir şey kazandırmaz" dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, TBMM'ye sunulan ayrıca çok tartışmalara yol açan Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Sözen açıklamasında Manavgat Belediyesinin şuandaki durumu ile bu süreci rahatlıkla kaldırabileceğini söyledi. Sözen Manavgat Belediyesi'nin her zaman köylere yardım elini uzattığını ifade ederek bunları reklam olarak basına yansıtmadıklarını belirtti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yasa ile ilgili olarak görüşlerini şu şekilde dile getirdi; "Hepinizin bildiği gibi ilk adım atıldı. Kamuoyunda uzun süredir tartışılan ve Türkiye için önem arz eden bir konuydu. Detaylı olarak bilgimiz yoktu ama en son yapılan çalışma itibariyle bunun olacağı kesinleşti. Daha komisyon çalışmaları var belirli aşamaları var bunun ama neticelenmiş gibi görünüyor. Biz olayı imdilik Manavgat ölçeğinde değerlendirmeyi doğru buluyoruz. Manavgat'ı 9 beldesi ve 78 köyü ile bütünleştiriyor bu yasa. Daha öncede ifade ettiğim gibi yerel seçimlerden itibaren bu yürürlüğe girecek. Şuanda Manavgat Belediyesi 94-95 bin ölçekli bir belediye. Belediyelerde nüfuslara göre bir takım haklar elde edilir. 100 bin ölçekli olduğunuz takdirde bütün statünüz değişiyor. Kaldı ki 200 bin ölçeğe oturduğunuz zaman size sunulan imkan bölgesel olarak tamamen değişiyor.

Manavgat Belediyesi Bu yükü Çekebilecek konumdadır.

Manavgat Belediyesi şuan ki teknik yapılanmasıyla kadrosuyla deneyimiyle ,birikimiyle,makine aksamıyla, çalışma anlayışı ile şuanda bile bu yükü çekebilecek konumdadır iddia ediyorum. Bundan ne benim asla kuşkum olur nede Manavgat halkının, beldelerimizin ve köylerimizin kuşkusu olsun. Bu yasa netleşerek yürürlülüğe girdiği takdirde Manavgat Belediyesi 200 bin ölçekli bir belediye trendine çıkıyor. Dolayısıyla bu ölçeğe fazlasıyla yetecek kadar burada kadro istihdam etme fırsatı size veriyor. İller bankası gelirleriniz ona keza yükseliyor. Bugün Manavgat Belediyesinde yetişmiş bu ölçeğe hizmet edecek çok teknik adam var. Ama 200 bin ölçekte bir çok danışman konuşlandıra bilme şansınız var. Böylesine büyük bir belediyede şu anda danışman kadrosu yok.

Bu koltuğa kim oturursa otursun en az 5 danışmanla çalışmalı

İddia ediyorum 180 bin turizm yatak kapasitesine hitap eden Manavgat Belediyesinde kim olursa olsun, hangi belediye başkanı bu koltuğa oturursa otursun en kötü ihtimalle 5 tane danışmanla çalışmak zorundadır. Türkiye'nin 50 ilinin önünde burası. Çok büyük temposu olan hızlı büyüyen ve ilerleyen bir belediye. Belediye Başkanı her şeyi bilemeye bilir. Her konuya her mevzuata % 100 hakim olamayabilir. Olurum derse de hata eder zaten. Sormak zorundadır, danışmak zorundadır, katkı almak zorundadır. İşte yeni yasa Manavgat Belediyesine böyle bir imkan tanıyor. Bizlerin gözlemlediği tabi ki yüzde yüz netleştiği takdirde bu yasanın getirisini götürüsünü hep birlikte göreceğiz. Mevcut belediyelerimiz kapandığı takdirde anlaya bildiğim kadarıyla oradaki kadrolar aynen istihdam edilecek. Sadece belediye başkanlığı olmayacak orada. Manavgat Belediyesi merkez olmak kaydı ile, aynı kadrolar, aynı çalışma temposu devam edecek. Oraya teknik adam desteği olur, oraya bir belediye başkan yardımcısı istihdam edilir ve her şey devam eder. Ne belediye çalışanları ne oradaki emekçi insanlar gözlemleye bildiğim kadarıyla hiç kaygı duymadan çalışmalarına devam edebilmeliler. Yerel seçimden sonra bu bölgede Manavgat ailesinin, Manavgat Belediyesinin büyük şemsiyesi altında görev yapmak kime nasip olur bilemeyiz. Ama her kim olursa olsun, ufku büyük bir Manavgat olmalıdır. Bizimde hayalimiz hep buydu. Manavgat iyi bir kent diyoruz, hakikatten de öyle, bu ölçekle gerçek çizgisine oturuyor Manavgat Belediyesi.

Manavgat Belediyesi bu bölgenin anasıdır, babasıdır

Bu süreç içerisinde çatlak sesler duyuyorum hiç hoş değil bunlar. Çünkü Manavgat Belediyesini hepimiz sahiplenmek zorundayız. Bu bölgenin en büyük belediyesidir. Bu bölgenin Manavgat Belediyesi anasıdır babasıdır. Halk diliyle buranın yıpratılması, buranın zarar görmesi hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine burayı güçlü kılmak, burayı sahiplenmek ve buranın hizmet verebilirliğine katkı yapma mecburiyetindeyiz. Buraya gelecek olan anlayış, o günün koşulları neyi gerektirse beldelerin özelliğini, yapısını bozmadan, şuan ki her bir beldemiz kendine göre isim yapmış ve turizmde bir trendi yakalamış durumda. Gelecek olan anlayışta bu yapıyı bozmadan hizmete devam etmesi gerekiyor. Manavgat Belediyesinin bu süreci taşıyabileceğinden bir belediye başkanı olarak halkımın, belde halkların ve köylerin bundan asla kuşkusu olmasın. Burası profesyonel bir belediyedir, Türkiye'nin bir çok iline örnek bir çalışma anlayışı olan bir belediyedir. Manavgat'ımıza, beldelerimize, köylerimize hayırlı olur.

Kimse art niyetli yorumlarda bulunmasın

Manavgat Belediyesi şu pozisyonu ile Manavgat'ın bütün köylerine katkı yapıyor. Asla reklamını yapmadan, asla basına bunları yansıtmadan Manavgat Belediyesi o güçlü elini şuanda köylerimize de uzatıyor. Bu yasa ile bunları ifade ediyorum bazı çatlak seslerin önüne geçmek adına biz gücümüz nispetinde katkı yaptığımız beldelerimiz vardır. Köylerimizin bir çoğuna katkı yapıyoruz. Biz çevre komşu ilçelerimize bile çok ciddi yardımlar yapıyoruz. Ama biz bunu reklam olarak ortaya atmıyoruz. Birilerinin bilmesi adına söylüyorum, Manavgat Belediyesinin gücünü ifade edebilmek adına bunları söylüyorum. Kimse kaygıya kapılmasın, kimsede art niyetli yorumlarda bulunmasın. Manavgat Belediyesi Bu sürecin üstesinden layıkıyla gelir. Manavgat'ımıza, beldelerimize ve köylerimize hayırlı olur" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şükrü Sözen Manavgat Türkiye Güncel Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title