Haberler

Londra Yunus Emre Enstitüsü'nde Ud Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Güncelleme:

Londra Yunus Emre Enstitüsü, ödüllü yazar Rachel Beckles Willson'ın 'Ud: Görsel bir tarihçe' adlı kitabının tanıtımını gerçekleştirdi. Kitap, udun tarihini, yapısını ve edebiyattaki yerini anlatıyor. Ayrıca etkinlik kapsamında söyleşi ve konser düzenlendi.

Londra Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) ödüllü yazar Rachel Beckles Willson'ın, "Ud: Görsel bir tarihçe (The Oud: An Illustrated History)" adlı kitabının tanıtımı yapıldı.

Londra YEE, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, ödüllü yazar ve Rotterdam Codarts Sanat Üniversitesinde Kültürlerarası Sahne Sanatları Profesörü Willson'ın, udun tarihini, yapısını ve edebiyattaki yerini anlatan kitabının lansmanına ve konsere ev sahipliği yaptı.

Etkinlik kapsamında, kitabın yazarı Willson ile etnomüzikoloji alanında akademisyen ve uzman Martin Stokes'un katılımıyla müziğin insanın iç dünyasını şekillendirmedeki rolüne ilişkin söyleşi düzenlendi.

Söyleşide, udun kültürel etkileri ve kültürleri birbirine bağlamadaki rolü de ele alındı.

Udun geçmişi ve çeşitli kültürlerdeki önemine değinildi

Willson, burada yaptığı konuşmada, okuyuculara udun hikayeli geçmişi, evrimi, çeşitli müzik kültürlerindeki önemi ve geleneksel sınırlarının ötesinde yeni bölgelere ve dinleyicilere yayılması konusunda görsel yolculuk sunan kitabından bilgiler paylaştı.

Ayrıca, Willson, udla ilgili kişisel deneyimlerini paylaşarak, enstrümanla olan derin ve kişisel bağının farklı milletlerden ud sanatçıları ve ustalarıyla etkileşimine nasıl vesile olduğundan bahsetti.

Yazar Willson, Irak ve Türk gelenekleri gibi farklı bağlamlarda udun kullanımı ve yorumlanmasındaki ince farklılıkların da altını çizdi.

Akademisyen Stokes da müziğin kültürel etkisi konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, udun çeşitli müzik kültürleri üzerindeki etkisinden ve farklı kültürleri birbirine bağlamadaki rolünden bahsetti.

Söyleşinin ardından Willson ud ile, Umut Ekiz ise kemanıyla davetlilere konser verdi.

Farklı kültürlerden eserlerin icra edildiği konserde, "Çeçen Kızı" dahil çok sayıda parça çalındı.

Konserin sonunda bir katılımcı, Willson ve Ekiz'e sahnede eşlik ederek "Dök Zülfünü Meydane Gel" parçasını okudu.

"Ud: Görsel bir tarihçe" kitabı, enstrümanın işçiliğini, icracılarının çeşitliliğini ve edebiyat ve hikaye anlatımındaki yerini kapsayan akademik bir kaynak niteliği taşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Edebiyat Londra Edebiyat Sanat Kültür Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title