Haberler

Liselilerden "Ustalardan Öğreniyorum Projesi"yle ekonomiye katkı

Güncelleme:

Hatay'da meslek lisesi öğrencileri, derste yapımını öğrendikleri sabun ve kolonyayı, kurdukları atölyede okullarının ismini taşıyan markayla üretiyor.

Hatay'da meslek lisesi öğrencileri, derste yapımını öğrendikleri sabun ve kolonyayı, kurdukları atölyede okullarının ismini taşıyan markayla üretiyor.

İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Güzellik ve Saç Bakım Bölümü öğrencileri, kozmetik dersinde "Ustalardan Öğreniyorum Projesi" kapsamında okula davet ettikleri ustalardan, defne yaprağından sabun, limon ve nar gibi ürünlerden de kolonya yapmayı öğrendi.

Yaklaşık bir yıl boyunca farklı yöntemlerle bu ürünleri geliştiren öğrenciler, öğretmenlerinin de girişimiyle ürünlerini pazarlamaya karar verdi.

Okulda kurdukları atölyede, haftanın belirli günleri sabun ve kolonya yapan öğrenciler, bunları paketleyip satışa hazır hale getirdi.

Öğrenciler, "İskenderun Barbaros MTAL" markasını taşıyan sabun ve kolonyalarını satarak ham madde alımının yanı sıra okullarının diğer giderlerine de katkı sağlıyor.

Okul Müdürü Fatma Dursun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu projeye, öğrencilere meslek kazandırmak amacıyla başladıklarını söyledi.

Kozmetik dersini bu şekilde değerlendirdiklerini belirten Dursun, öğrencilerin emeğiyle okul içerisine atölye kurduklarını ifade etti.

Marka başvurularını tamamladıktan sonra üretime geçtiklerini anlatan Dursun, şöyle devam etti:

"Hem öğrencilerimizi desteklemek hem de üretime dahil etmek adına bu ürünleri üretmeye başladık. Bizim için en önemli kısmı, geçmişten gelen değerlerimizi bugüne yansıtmak. Bunu gerçekleştirebildik. Önemli bir nokta da öğrencilerimiz mezun olduktan sonrada iş yeri açma belgesi alıyorlar. Bu tür ürünleri üretirlerse piyasa içerisine sunabilecek işletmeler kurabilirler."

Dursun, öğrencileriyle 2 binin üzerinde kolonya, 4 bin civarında sabun yaptıklarını, üretiminin artarak devam ettiğini aktardı.

Öğrenciler sabun ve kolonya üretiminden memnun

Okulun 11. sınıf öğrencisi Merve Nur Çalışkan, öğretmenlerinin desteğiyle hem ders işlediklerini hem de sabun ve kolonya yapımını öğrendiklerini söyledi.

Okuldaki atölye sayesinde gelir elde ettiklerini de belirten Çalışkan, ekonomiye ve üretime katkı sağladıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Öğrencilerden Hilal Bağış da sınıf olarak haftanın 3 günü atölyede sabun ve kolonya üretimi yaptıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

İskenderun Haberler

Bakmadan Geçme

10 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 10 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 10 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 10 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 10 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 10 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 10 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? TİKTOK yasaklanıyor mu? 2024 TİKTOK kapatılacak mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 9 Mayıs Perşembe 2024? Olympiakos Aston Villa maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Olympiakos A.Villa maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Olympiakos Aston Villa maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Olympiakos A.Villa maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Olympiakos Aston Villa maçı CANLI izle! 9 Mayıs Olympiakos A.Villa maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bayer Leverkusen Roma maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) B.Leverkusen Roma maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? BDDK Başkanı değişecek mi? BDDK Başkanı Hafize Gaye Erkan mı olacak? Bayer Leverkusen Roma maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! B.Leverkusen Roma maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Hareket Proje Taşımacılığı halka arz ne zaman? Hareket Proje Taşımacılığı Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne za Emre Fel, "Senden Güzeli Mi Var" şarkı sözleri nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title