Haberler

Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Güncelleme:

Kartepe, Kütüphaneler Haftasını N.F.Kısakürek Kültür Merkezi'nde kutladı.

Törene Kaymakam Mustafa Ünaldı, İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç, İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende; Kartepe Sağlık Meslek Lisesi Öğrencileri sahneledikleri tiyatroyla, salondaki hem güldürdü hem düşündürdü.

Ne Kadar Kitap Okuyoruz

Sağlık Meslek Liseli Öğrencilerin yapmış oldukları sunum, Türkiye olarak ne kadar az kitap okuduğumuzun göstergesiydi. Birleşmiş Milletler İnsani Gelişim Raporu'na göre; Japonya'da yılda 4 milyar 200 milyon kitap basılırken, bu oran Türkiye'de sadece 23 milyon. Ayrıca Japonya'da kişi başına düşen kitap 25, Fransa'da 7, Türkiye'de ise bin 89 kişiye 1 kitap düşüyor.

Tören sonrası Ünaldı; Kartepe'de yapılan ve öğrencileri kitap okutmaya teşvik eden projelerin, toplumun ihtiyaç duyduğu projeler olduğunu, Akif Dedem Projesi kapsamında öğrencilere 6 milyon sayfa kitap okutulduğunu ve bu projeleri her yıl yapacaklarını söyledi.

Sağlık Meslek Liseli Öğrencilerden Anlamlı Çalışma

Sağlık Meslek Liseli Öğrenciler; bu istatistiği değiştirmek için okuma kulübü kurdular ve okuma seferberliği başlattılar. Okuduğu kitabı bitiren öğrenci, okuduğu kitabın özetini diğer arkadaşlarıyla paylaşıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Yazıcı Mustafa Ünaldı Türkiye Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title